Σαμαράς σε Παυλόπουλο: Σε κίνδυνο η σύμπλευση Ελλάδας- Ευρώπης

σαμαράς-σε-παυλόπουλο-σε-κίνδυνο-η-σύμ-260142

«Λυπάμαι που σας βλέπω κάτω από τις σημερινές δραματικές συνθήκες», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής πολιτικής μας, που ειναι η σύμπλευση με την Ευρώπη». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν εφιάλτης για τον ελληνικό λαό, την αξιοπιστία της χώρας, το μέλλον των παιδιών μας και την ασφάλεια της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ, κάτι που που αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία, όπως είπε, αδιαπραγμάτευτη εθνική κόκκινη γραμμή και εκτίμησε ότι την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε ότι καμία κυβέρνηση δεν εχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει ή να τη βάλει αυτό σε κίνδυνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως γνωρίζοντας πολύ καλά την ιστορική διαδρομή και το ρόλο της ΝΔ σε ό,τι αφορά στην πορεία της χώρας στην Ευρώπη, αλλά και την αταλάντευτη προσήλωση του κ. Σαμαρά σε αυτή την κατεύθυνση, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει και πάλι αυτό που πρέπει για να διασφαλιστεί η θέση της χώρας στο ευρώ και την ευρωζώνη. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, δε, ότι η πλειοψηφία που τον εξέλεξε του επιβάλλει να διασφαλίσει αυτή την πορεία και είπε ότι θα το πράξει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook