Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ | Πέφτει η Κυβέρνηση αν δεν περάσει

σήμερα-στη-βουλή-το-νομοσχέδιο-για-τη-ν-35309

vouliΣήμερα θα φέρει τελικά η Κυβέρνηση στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τη νέα Ελληνική Ραδιοτηλεόραση την ώρα που όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.

Στις 29 Αυγούστου θα μπορεί να εκπέμπει η νέα ΕΡΤ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι οι δυόμισι μήνες που μεσολαβούν από σήμερα έως τότε, ο χρόνος δηλαδή που απαιτείται  για να γίνει η εκκαθάριση και να συσταθεί ο νέος φορέας. Μέχρι τότε δεν θα εκπέμπει δημόσια τηλεόραση ενώ θα συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων, οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και η εκμετάλλευση του θέματος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε εκεί εστιάζεται η διαφωνία και των δύο μικρότερων κομμάτων της συμπολίτευσης που ζητούσαν η ανασυγκρότηση να γίνει με την ΕΡΤ εν λειτουργία. 

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι δεν κάνει πίσω και ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να κλείσει. Εφόσον μάλιστα γίνει δεκτό το σχέδιό του για την ίδρυση του νέου φορέα θα φέρει προς κύρωση στην Βουλή και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά το κλείσιμο. Η Πράξη μάλιστα μπορεί να εγκριθεί και με την αποχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εφόσον βέβαια πειθαρχήσουν οι βουλευτές της ΝΔ κάτι που δεν θεωρείται βέβαιο αφού και μεταξύ της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας υπάρχει δυσαρέσκεια.

Αν πάλι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιμείνουν και απορρίψουν συνολικά το σχέδιο της κυβέρνησης και επιμείνουν ότι θα καταψηφίσουν την Πράξη τότε το πρωθυπουργικό περιβάλλον προειδοποιεί ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές.

Οι κ.κ. Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης έχουν διαμηνύσει στον πρωθυπουργό την αντίθεσή τους ωστόσο δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Από την άλλη όπως έχουν προειδοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου -ειδικά η ΔΗΜΑΡ- ότι δεν ελέγχουν τους βουλευτές τους.

Ο δε κ. Βενιζέλος σύμφωνα με πληροφορίες έχει και ως συνταγματολόγος προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό ότι η απόφαση έχει νομικά προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook