Σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Ηράκλειο

σήμερα-πέμπτη-24-αυγούστου-η-συναυλία-το-576499

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο αγαπημένους δημιουργούς-ερμηνευτές της Ελληνικής μουσικής σκηνής, έρχεται στο Ηράκλειο την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 21.00 σ’ ένα χώρο πολύ γνώριμο μα και αγαπημένο του, το κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης. « Με το χώρο με συνδέει κάτι πολύ μοναδικό καθώς εκεί έκανα τις πρώτες μου συναυλίες στο Ηράκλειο» λέει μιλώντας στο δελτίο πολιτισμού του Ράδιο 984 και τη Μαίρη Καριωτάκη και θυμάται τις εποχές που οι άνθρωποι της παραγωγής αναγκάζονταν να κάνουν ειδική «διαρρύθμιση» στο χώρο προκειμένου να χωράει όλος ο κόσμος!

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τη Κρήτη, οχι μόνο καλλιτεχνικά αλλά και συγγενικά όπως ο ίδιος λέει. «Νομίζω ότι έχουμε κάποια συγγένεια», λέει και σημειώνει «μου θυμίζει τη Κύπρο και με συγκινεί» σημειώνει και αποδεικνύει πως κουβαλάει παντού μέσα του το νησί της Αφροδίτης, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Πιο ώριμος και κατασταλαγμένος από ποτέ ο Μιχάλης έχει αφήσει πίσω του τα δεδομένα της προηγούμενης δεκαετίας που του χάρισαν τον τίτλο του φαινόμενου και ξεκινά μια νέα φάση στη καλλιτεχνική του πορεία. «Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω και να κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα πριν κάποια χρόνια « λέει και προσθέτει πως πρέπει να αναθεωρήσει τα δεδομένα και να αναζητήσει νέες συνεργασίες που θα δώσει νέα πνοή και νέα ώθηση. «Χωρίς βέβαια να ακυρώνω τις παλιές γιατί εκείνες είναι συνεργασίες ζωής» σημειώνει εμφατικά.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τη Λίνα Νικολακοπούλου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του. «Δεν πρόκειται για μια ευκαιριακή συνεργασία. Είναι μια συνεργασία ζωής που την επεδίωξα πολύ έντονα και ήταν κάτι που προετοίμαζα, υποσυνείδητα έστω, από καιρό» λέει.

Φαίνεται πως αυτή τη συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου, την προετοίμαζε ααπό το 2002 όταν στο δίσκο του Κρυφό φιλί συμπεριέλαβε διασκευασμένο το κοσμαγάπητο πάρτι που είχε τραγουδήσει νωρίτερα ο Μανώλης Μητσιάς.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη με τη Λίνα Νικολακοπούλου, θα το έχουμε στα χέρια μας το Φθινόπωρο, καθώς τότε προγραμματίζεται η κυκλοφορία του δίσκου. Στο μεταξύ, τα κομμάτια- προπομποί του album που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα το Κράτα με εδώ και το Κοίτα με σε στίχους Νικολακοπούλου και μουσική του ίδιου του Μιχάλη είναι δυο εντελώς διαφορετικά τραγούδια που μάλλον μπερδεύουν παρά δίνουν το στίγμα του τι θα περιλαμβάνει το album. «Θα είναι ένα πολύχρωμο album» λέει ο ίδιος!

Έχοντας δει το ύφος του την ώρα που παίζει πιάνο, δίνει την αίσθηση πως «χάνεται» κι αφήνει την εντύπωση πως κάποια στιγμή θα «εγκαταλείψει» το κομμάτι της ερμηνείας και θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τη δημιουργία.. «Δεν το θεωρώ απίθανο κάποια στιγμή το κομμάτι της δημιουργίας να με τραβήξει», λέει ο ίδιος!

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook