Ρεκόρ εσόδων σημειώθηκε τον Οκτώβριο στον Τουρισμό

Μεγάλη αύξηση +14,2% σημειώθηκε τον Οκτώβριο στα έσοδα του τουρισμού σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας

Η επίδοση αυτή αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας το 1 δις ευρώ (1,0264 δις).

Αύξηση που οφείλεται στη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος), με τις πληρότητες του Οκτωβρίου – σύμφωνα με την διεθνή εταιρεία ξενοδοχειακών ερευνών STR – να ξεπερνούν το 75% κατά μέσο όρο στην Ελλάδα και τις αφίξεις να σημειώνουν άνοδο 23,9% (ΥΠΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά η αύξηση στο δεκάμηνο 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014 είναι της τάξης των 110 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού η ανοδική τάση στις τουριστικές εισπράξεις αναμένεται να συνεχιστεί και τους προσεχείς μήνες με αποτέλεσμα να βρει το τέλος της χρονιάς με θετικό πρόσημο στα έσοδα. Χαρακτηριστικά, ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος Νοέμβριος όλων των εποχών, ενώ η κίνηση από Ρωσία και Μέση Ανατολή είναι αυξημένη το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας που επιβεβαιώνονται από στελέχη αεροπορικών εταιρειών, η συνολική επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το διάστημα 1-20 Δεκεμβρίου σημειώνει άνοδο της τάξης του 15%!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων | Photos
Επόμενο άρθροΧανιά | Μπήκε αντίθετα στην Σκαλίδη και προκάλεσε χάος! Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ