Ρεζιλίκι… Χωρίς γιατρό ανοίγει το φαράγγι της Σαμαριάς

ρεζιλίκι-χωρίς-γιατρό-ανοίγει-το-φαρ-7375

faragi samariasΧωρίς γιατρό αναμένεται να ανοίξει φέτος το φαράγγι της Σαμαριάς όπως ανεφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας που έγινε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Βουλγαράκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του σε περίπτωση ατυχήματος καθώς όπως είπε: «Ο τόπος θα γίνει διεθνώς ρεζίλι».

Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς από τη νότια είσοδο (Αγ. Ρουμέλη) για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα, το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, και σε όλο το μήκος της διαδρομής του κεντρικού μονοπατιού (Ξυλόσκαλο- Αγ.Ρουμέλη) από τη Δευτέρα 21-04-2014, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Τον σημαντικό ρόλο που θα αναλάβουν και φέτος για άλλη μια χρονιά οι εθελοντές πυροσβέστες επεσήμανε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Δημήτρης Ραπανάκης χαρακτηρίζοντας τους «Το Α και το Ω για την πυροπροστασία για τη κάλυψη της Κρήτη».

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα υπάρχουν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα για την προστασία του νησιού. Την ετοιμότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων για την φετινή αντιπυρική περίοδο επεσήμανε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Γιάννης Μαραγκάκης ο οποίος τόνισε ότι πέρυσι, λόγω της ενημέρωσης υπήρχε μείωση των πυρκαγών. Από την πλευρά του ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης γνωστοποίησε ότι φέτος θα υπάρξουν περισσότερες τοποθετήσεις πυροσβεστικών κρουνών στο νομό.

faragi samarias

Πηγή: haniotika-nea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook