Ρέθυμνο | 23χρονη ατσίδας με «μαϊμού» αγγελίες έκλεβε κόσμο και κοσμάκη

ρέθυμνο-23χρονη-ατσίδας-με-μαϊμού-αγ-80485

23xroni kinhta ypologistisΑναρτώντας «μαϊμού» αγγελίες στο διαδίκτυο ότι δήθεν πουλάει κινητά τηλεφωνά  μια 23χρονη κατάφερε να εξαπατήσει κόσμο και κοσμάκη.

Η νεαρή κοπέλα της οποίας η χάρη είχε απλωθεί σε όλη την Ελλάδα συνελήφθη προχθές το βράδυ, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργηθείσας προανάκρισης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, για δύο περιπτώσεις απάτης, προέκυψε ότι, η 23χρονη ήταν η δράστης.

Συγκεκριμένα, η 23χρονη, από τον μήνα Οκτώβριο του έτους 2012 έως και 17.07.2013, αναρτώντας σχετικές αγγελίες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, για πώληση κινητών τηλεφώνων, τα οποία στη πραγματικότητα δεν υπήρχαν (υποστηρίζοντας ότι προέρχονταν από απόθεμα καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, που διατηρούσε στο παρελθόν), εξαπατούσε τους υποψήφιους αγοραστές, με αποτέλεσμα να προβαίνουν στην καταβολή χρηματικών ποσών, μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Στη συνέχεια και αφού της κατέβαλλαν, το εν λόγω χρηματικό ποσό, διέκοπτε κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε η εμπλοκή της σε συνολικά είκοσι έξι (26) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου εκ των οποίων, οι δεκαεννέα (19) στην περιοχή της Αττικής και οι υπόλοιπες επτά (7), σε διάφορες περιοχές τις χώρας (στην Λάρισα, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στην Σαντορίνη, στην Ηγουμενίτσα,  στην Έδεσσα και στο Ηράκλειο Κρήτης).

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατό (1100) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τις ως άνω παράνομες πράξεις.

Σε έρευνα που ακολούθησε, στην οικία της στο Ρέθυμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Τρία (3) κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσε με τους παθόντες

•Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

•Ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων στο όνομά της,

•Μία (1) συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και

•Μία (1) κάρτα ανάληψης μετρητών Τράπεζας.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που έχει προκύψει ότι  ιδιοποιήθηκε παράνομα, ανέρχεται στις τέσσερις χιλιάδες εκατόν ογδόντα (4.180) ευρώ.

Η συλληφθείσα, θα οδηγηθεί σήμερα (19.07.2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ρεθύμνου.

Το προανακριτικό έργο, που συνεχίζεται διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η τέλεση ομοειδών πράξεων από την 23χρονη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook