Πώς να χάσετε βάρος πίνοντας άφθονο κόκκινο κρασί!

πώς-να-χάσετε-βάρος-πίνοντας-άφθονο-κό-455003

Μετά από αυτή την έρευνα οι λάτρεις του κρασιού έχουν κάθε λόγο να χαίρονται. Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι μια ουσία που βρίσκεται στα σταφύλια, τα μούρα και το κόκκινο κρασί μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους. Πιο συγκεκριμένα αν ένα πρόγραμμα διατροφής περιέχει τροφές με ρεσβερατρόλη τότε επιτυγχάνεται απώλεια κιλών.

Οι επιστήμονες έδωσαν σε ποντίκια ποσότητα ρεσβερατρόλης ίση με 12 ουγκιές φρούτων τη μέρα. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι τα εν λόγω ποντίκια πήραν 40% λιγότερο βάρος από εκείνα που δεν είχαν πάρει ρεσβερατρόλη. Η έρευνα έδειξε ότι τα ποντίκια ήταν σε θέση να κάψουν περισσότερο λίπος και να μειώσουν το βάρος τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι και οι «πολυφαινόλες» -χημικές ουσίες που βρίσκονται στα φρούτα μπορεί να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.

Είναι το κόκκινο κρασί πραγματικά υγιεινό;

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Min Du, από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον λέει χαρακτηριστικά: «Πολυφαινόλες στα φρούτα, συμπεριλαμβανομένης της ρεσβερατρόλης, αυξάνουν την έκφραση του γονιδίου που ενισχύει την οξείδωση των διαιτητικών λιπών. Τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα σταφύλια και τα μήλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αυτές τις ενώσεις, Δώδεκα ουγγιές ανέρχονται σε περίπου δύο ή τρεις μερίδες».

Ευεργετικές πολυφαινόλες

Τα κόκκινα κρασιά, όπως το Merlot ή το Sauvignon είναι γνωστό ότι περιέχουν ρεσβερατρόλη. «Πολλές από τις ευεργετικές πολυφαινόλες είναι αδιάλυτες και φιλτράρονται κατά τη διαδικασία της παραγωγής του κρασιού», είπε o Min Du και τόνισε βεβαίως ότι η κατανάλωση κρασιού θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο International Journal of Obesity.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook