Πώς να πλύνετε σωστά τα μαξιλάρια σας

πώς-να-πλύνετε-σωστά-τα-μαξιλάρια-σας-307876

Οι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν τα σεντόνια τους μια φορά την εβδομάδα. Τι γίνεται όμως με τα μαξιλάρια;

Είναι εκείνα που κάνουν τον ύπνο άνετο και ξεκούραστο και πρέπει να πλένονται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο ώστε να απομακρύνονται τα ακάρεα της σκόνης. Πώς όμως πλένονται τα μαξιλάρια; Μερικά πρακτικά κόλπα που πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε.

  • Αφαιρέστε τις μαξιλαροθήκες από τα μαξιλάρια σας και κάντε μια εξονυχιστική επιθεώρηση. Εάν έχουν τρύπες ή σχισμές, δεν είναι καλή ιδέα να τα πλύνετε και δυστυχώς ήρθε η ώρα να τα αποχαιρετίσετε. Σε κάθε περίπτωση τα περισσότερα μαξιλάρια, ακόμη και τα συνθετικά μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Καλού κακού όμως, ελέγξτε πρώτα την ετικέτα με τις οδηγίες πλυσίματος.
  • Αν έχετε μαξιλάρια αφρολέξ, δυστυχώς δεν μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο διότι θα «μαζέψουν.» Αφαιρέστε τη σκόνη, με τη βοήθεια του σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας και με μειωμένη αναρρόφηση, σκουπίστε και τις 2 πλευρές. Διαφορετικά μπορείτε να τα πλύνετε στο χέρι.
  • Για να καταλάβετε αν το μαξιλάρι σας χρειάζεται αλλαγή, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το διπλώσετε στη μέση, σαν να ήταν ένα φύλλο χαρτιού. Αν παραμείνει για ώρα στη θέση που το τοποθετήσατε, σημαίνει πως έχει αχρηστευτεί τελείως και πρέπει να το αλλάξετε άμεσα.
  • Χρησιμοποιήστε ήπιο υγρό απορρυπαντικό και όχι σε μορφή σκόνης ώστε να είστε βέβαιοι ότι δεν έχει μείνει κανένα υπόλειμμα στο ξέβγαλμα.
  • Πλένετε ένα ζευγάρι μαξιλάρια κάθε φορά ώστε να διατηρείται η ισορροπία του πλυντηρίου
  • Ανακυκλώστε τα παλιά μαξιλάρια, χρησιμοποιώντας τα ως επένδυση για τα κρεβάτια σκύλων.

Οδηγίες

Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα στα μαξιλάρια και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε όντως να τα βάλετε στο πλυντήριο. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του νερού στο πλυντήριο ρούχων, όπως ορίζει η ετικέτα.

Τοποθετήστε τα μαξιλάρια στον κάδο του πλυντηρίου και βεβαιωθείτε ότι χωράνε.

Προσθέστε μια μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού.

Εκτελέστε δυο φορές το ξέβγαλμα για να μην μείνει κανένα ίχνος απορρυπαντικού.

Αν τοποθετήσετε τα μαξιλάρια στο στεγνωτήριο, βάλτε μέσα και δύο μπάλες του τένις τυλιγμένες σε μια κάλτσα, ώστε να επαναφέρετε τον όγκο τους.

Διαφορετικά αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω στην επίπεδη επιφάνεια της απλώστρας για μερικές ώρες.

Σιγουρευτείτε ότι τα μαξιλάρια σου είναι εντελώς στεγνά, πριν τα βάλετε στο κρεβάτι σας. Μέχρι και η παραμικρή υγρή επιφάνεια μπορεί να γίνει μούχλα.

baby.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook