Πώς θα βρεις το χάρτη που φτιάχνει κρυφά το iphone σου | Καταγράφει πού πηγαίνεις και πότε

Κι όμως μπορεί όσοι έχετε iPhone να μην το ξέρετε, αλλά τα κινητά σας έχουν ενσωματωμένο έναν «κρυμμένο» χάρτη ο οποίος καταγράφει το κάθε σας βήμα (που πηγαίνετε, τι ώρα πηγαίνετε και τι ημερομηνία).

Μάλιστα η συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα στο κινητό με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην ενημερώνονται ποτέ.

Ετσι, βρίσκοντας αυτό τον χάρτη, μπορεί ο κάτοχος iPhone να δει που πήγε, τι ώρα ακριβώς έφτασε εκεί, τι ημέρα, καθώς και πόση ώρα έμεινε στο κάθε σημείο.

Η ρύθμιση αυτή άρχισε να κυκλοφορεί με το λογισμικό του iOS7, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2013 και σύμφωνα με τον CEO της Apple έχει εγκατασταθεί στο 89% των συσκευών.

Για να δείτε τον περιβόητο χάρτη, αρκεί να μπείτε στις «Ρυθμίσεις» και να βρείτε την επιλογή «Απόρρητο».

Απο εκεί κάντε κλικ στην επιλογή «Ρυθμίσεις τοποθεσία», μετά βρείτε την επιλογή «Υπηρεσίες συστήματος» και τέλος «Πρόσφατες ή Σημαντικές Τοποθεσίες». Πατώντας αυτή την επιλογή θα σου εμφανιστούν οι περιοχές που πήγες και πατώντας πάνω στην κάθε μία θα δεις έναν χάρτι με αναλυτικότερες πληροφορίες. Πάντως σε περίπτωση που δεν θέλετε να συνεχίζει να καταγράφει το iPhone τις τοποθεσίες που έχετε πάει, μπορείτε απλά να ξεκλικάρετε την επιλογή «Συχνές Τοποθεσίες».

Τέλος, να σημειωθεί, πως σε περίπτωση που ξεκλικάρετε την επιλογή, αυτή από μόνη της μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά στην επόμενη ενημέρωση λογισμικού.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ