Πώς δεν θα προπληρώνετε τα γυαλιά που παίρνετε από τον ΕΟΠΥΥ – Τι αλλάζει στην διαδικασία

Με περίπου 100 συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών «εγκαινιάζεται» από τον ΕΟΠΥΥ το νέο σύστημα χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών προς τους ασφαλισμένους του. Με τη νέα διαδικασία, οι ασφαλισμένοι, όταν απευθύνονται σε συμβεβλημένους παρόχους δεν θα προπληρώνουν για την αγορά οπτικών ειδών.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ οι πρώτες συμβάσεις μεταξύ του Οργανισμού και καταστημάτων οπτικών ειδών. Οι νέες συμβάσεις αφορούν καταστήματα οπτικών στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τις Σέρρες, ενώ σταδιακά αναμένεται να δημιουργηθεί πανελλαδικό δίκτυο συμβεβλημένων παρόχων. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις του κλάδου, ο Οργανισμός δεν έθεσε χρονικό περιορισμό για την ένταξη των οπτικών καταστημάτων στο πανελλαδικό δίκτυο.

Τα συμβεβλημένα καταστήματα θα έχουν ειδική σήμανση του ΕΟΠΥΥ που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για συμβεβλημένους παρόχους (Συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ).

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα, οι ασφαλισμένοι έπαιρναν παραπεμπτικό από τον συμβεβλημένο οφθαλμίατρο και ουσιαστικά αγόραζαν μόνοι τους τα γυαλιά. Ο οπτικός τους προμήθευε με το είδος που είχε συνταγογραφηθεί και οι ασφαλισμένοι με τη απόδειξη απευθύνονταν στις υπηρεσίες τους ΕΟΠΥΥ , το πήγαιναν στον οπτικό και πλήρωναν το κόστος των γυαλιών για να τούς επιστραφούν τα 100 ευρώ που καλύπτει ο Οργανισμός για γυαλιά κάθε τέσσερα χρόνια.

Τι αλλάζει στην παροχή γυαλιών

Πλέον, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν με τη συνταγή του οφθαλμιάτρου να απευθύνονται στους συμβεβλημένους οφθαλμιάτρους και να παίρνουν τα γυαλιά χωρίς να καταβάλλουν χρήματα. Ο οπτικός θα αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται το επιτρεπόμενο όριο δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2018 για παροχές που αφορούν σε οπτικά είδη.

Σύμφωνα με την απόφαση, το επιτρεπόμενο όριο δαπάνης καθορίζεται στα 50 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ή 25 εκατομμύρια ευρώ με αναγωγή στο εξάμηνο.

Ο «κλειστός» προϋπολογισμός για το 2018 για τη συγκεκριμένη κατηγορία διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις δαπάνες προηγούμενων ετών.

Πρωτο Θεμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι 25 ταινίες που πρέπει να ξαναδείς πριν την απονομή των Οσκαρ
Επόμενο άρθροΚρήτη | Σοκ! Είχε τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης μέσα στις κρεβατοκάμαρες γυναικών

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλησπέρα.
    Παρακαλώ πολύ ψάξτε καλύτερα τις πηγές σας… Η είδηση, αν και ανακοινώθηκε από τον Εοπυυ, είναι ψευδής.
    Θα το καταλάβει όποιος θελήσει να ακολουθήσει την διαδικασία που αναφέρεται στο άρθρο.
    Μην παίζετε, άθελά σας ελπίζω, το παιχνίδι του Εοπυυ στις πλάτες των ασφαλισμένων. Ταλαιπωρουνται άδικα άνθρωποι τρέχοντας από τα ταμεία τους στους οπτικούς τους και πίσω, προσπαθώντας να καταλάβουν τι ισχύει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ