Πόσο θα καθυστερήσει η ανακοίνωση των βάσεων; | Παράταση της αγωνίας

vaseisΜέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας επρόκειτο να ανακοινωθούν -όπως κάθε χρόνο- λίγο μετά τον 15Αύγουστο, με πιθανότερη ημερομηνία την 26η Αυγούστου.

Άλλωστε, δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι και οι οικογένειές τους, αγωνιούν για την ανακοίνωση αυτή που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει το μέλλον τους, για την προσεχή πενταετία τουλάχιστον.

Όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου eurokinissi, η αγωνία τους θα παραταθεί κι άλλο.

Συγκεκριμένα, οι βάσεις δεν αναμένονται πριν τα τέλη Αυγούστου, με επικρατέστερη ημερομηνία την 30η Αυγούστου, σε μια χρονιά με πολλές καθυστερήσεις και ένα ωρολόγιο πρόγραμμα για τα σχολεία που βρίσκεται ακόμη στον «αέρα».

Όπως γράφει το “Βήμα”: Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εφέτος για πρώτη χρονιά μια ημέρα πριν την λήξη του Αυγούστου, ενώ συνήθως δεν ανακοινώνονταν μετά τις 23 με 24 του μήνα.

Όπως έχει ήδη επισημανθεί, η πτώση των βάσεων θα είναι μεγάλη και σε πολλές σχολές  μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1000 μόρια.  Μεγαλύτερη πτώση θα σημειωθεί στις σχολές του δεύτερου και του τέταρτου επιστημονικού πεδίου, αλλά αισθητή θα είναι η «κάθοδος» και στο τρίτο των επιστημών υγείας. Πιθανότατο δε είναι η Ιατρική σχολή εφέτος για πρώτη φορά να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια. Πτώση όμως θα έχουν και οι οι οικονομικές σχολές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ