Πόσο αίμα ακόμα… 32 νεκροί στην άσφαλτο από την αρχή του έτους στην Κρήτη | 47% των θανάτων στα Χανιά

πόσο-αίμα-ακόμα-32-νεκροί-στην-άσφαλτ-496010

Στα Χανιά καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη από την αρχή του έτους μέχρι και χθες, που ξεψύχησαν στην άσφαλτο δύο νέα παιδιά, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Δεκαπέντε άτομα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο στον δυτικότερο νομό του νησιού, εκεί όπου κυκλοφορεί το 22% των οχημάτων της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προέδρου του Συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, Γιάννη Λιονάκη, στα Χανιά καταγράφεται το 47% των θανάτων. Στο Ηράκλειο μέχρι και χθες είχαν σκοτωθεί 10 άτομα, πέντε στο Ρέθυμνο και δύο άτομα στο Λασίθι.

Από τους συνολικά 32 νεκρούς, οι έξι παρασύρθηκαν ενώ περπατούσαν. Τρεις από αυτούς ήταν στο Ηράκλειο και τρεις ακόμη στα Χανιά.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι 19 από τους 32 νεκρούς έχασαν τη ζωή τους από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ 16 από τα 19 θύματα της ασφάλτου σκοτώθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Η κατανάλωση οινοπνεύματος είναι η πρώτη αιτία θανάτου. Είναι απίστευτο πόσοι νέοι άνθρωποι μεθούν, ξενυχτούν και στη συνέχεια παίρνουν το αυτοκίνητό τους και οδηγούν», σχολιάζει ο κ. Λιονάκης στην εφημερίδα «Πατρίς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook