Πως να αντιμετωπίσεις τις ραγάδες

πως-να-αντιμετωπίσεις-τις-ραγάδες-127311

ragadesΜια ξαφνική αλλαγή στο σώμα, όπως μια πολύ αυστηρή δίαιτα ή εγκυμοσύνη, είναι αρκετή για να δημιουργηθούν οι αντιαισθητικές ραγάδες, κυρίως σε μέρη όπως χέρια, μηροί και κοιλιά. Δεδομένου ότι οι ραγάδες σχηματίζονται στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος, είναι αρκετά δύσκολο να τις ξεφορτωθείς. Και μπορεί αυτά τα σημάδια να μην δημιουργούν κανένα πρόβλημα στο σώμα σου, αλλά πολλές φορές το ζήτημα είναι απλά αισθητικό. Η καλύτερη θεραπεία όμως  είναι η πρόληψη.

Φρόντισε το δέρμα σου από μέσα

Φάε φιλικές προς το δέρμα τροφές, όπως φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C (πορτοκάλια, λεμόνια, γκουάβα), συμπεριέλαβε πολλές πρωτεΐνες στη διατροφή σου (οι καλύτερες επιλογές είναι η σόγια, τα αβγά, το γάλα, τα ψάρια, τα λαχανάκια), κι ενσωμάτωσε τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (αμύγδαλα, καρύδια, ελαιόλαδο, ψάρια).

Μείνε ενυδατωμένη

Χάνεις πολλά υγρά όταν είσαι δραστήρια, για αυτό βεβαιώσου ότι αναπληρώνεις όλα όσα χάνεις. Εστίασε στα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και συμπεριέλαβε τους φυσικούς χυμούς φρούτων και τα λαχανικά στη διατροφή σου. Μπορείς να αυξήσεις την περιεκτικότητα σε νερό, πίνοντας τσάι, αφεψήματα βοτάνων και γάλα.

Γυμνάσου τακτικά

Ακόμα κι αν είσαι έγκυος, μίλα με το γιατρό σου σχετικά με τη γιόγκα και άλλες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις. Η σωματική δραστηριότητα αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και την κυκλοφορία του αίματος, χτυπώντας έτσι τις ραγάδες στη ρίζα.

Πηγή: joytv.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook