Πωλητήριο στη βίλα των Παπανδρέου στο Καστρί βάζει η εφορία

vila_1Εκατομμύρια πολίτες στενάζουν από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις καθώς και από τα χαράτσια στα ακίνητα που τους φόρτωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακόμα και η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού, Σοφία Παπανδρέου είναι ασυνεπής στην πληρωμή των φόρων της, με αποτέλεσμα από το 2009 και μετά οι οφειλές στην Εφορία να έχουν φτάσει το ιλλιγγιώδες ποσό των 500.000 ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 300.000 ευρώ είναι ληξιπρόθεσμα.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι οφειλές της κυρίας Παπανδρέου που ζει στον Καναδά προέρχονται από απλήρωτους φόρους εισοδήματος και κυρίως φόρους ακινήτων για τη βίλα στο Καστρί και τις υπερπολυτελείς μεζονέτες που έχει χτίσει εκεί, και τις οποίες νοικιάζει, μεταξύ άλλων, στον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο.

Τη διετία 2012-2013 έχουν βεβαιωθεί στην κυρία Παπανδρέου φόροι ύψους συνολικά 700.000 ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως τα ακίνητα. Από αυτά πληρώθηκαν ή μπήκαν σε ρύθμιση περί τα 200.000 ευρώ ενώ σε άλλα τόσα εκκρεμούν προς πληρωμή χωρίς όμως να έχουν ακόμα καταστεί, επίσης, ληξιπρόθεσμα.

Για τα χρέη αυτά η φορολογική διοίκηση έχει ξεκινήσει κατασχέσεις. Πεπειραμένοι ελεγκτές θεωρούν ότι θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει ήδη οι κατασχέσεις των ακινήτων στο Καστρί για να διασφαλιστεί το Δημόσιο ή τουλάχιστον οι κατασχέσεις των ενοικίων που πληρώνουν στην ιδιοκτήτρια ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ.

Πηγή: koutipandoras.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ