«Πυρά» του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στον Δήμο για τους κοινόχρηστους χώρους

πυρά-του-εμπορικού-συλλόγου-χανίων-454833

Την ενόχλησή του στην αδυναμία εφαρμογής του κανονισμού για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στα Χανιά, αλλά και επιμέρους προτάσεις που ζήτησε να ψηφιστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, γνωστοποιεί με επιστολή του προς τον Δήμο Χανίων, ο Εμπορικός Σύλλογος.

Εκτός των άλλων, καταγγέλει την απραξία   όσων αφορά στον κανονισμό και τους ελέγχους με αποτέλεσμα όπως αναφέρεται, «πολλοί  συνάδελφοι μας να φορτώνονται ήδη με άδικα πρόστιμα.»

Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για το θέμα:

«Έχει παρέλθει ήδη ένας χρόνος (1/6/2017) από την εφαρμογή  του κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων  που ως  Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σας είχαμε προτείνει ορισμένες αλλαγές που θα βοηθούσαν στην απρόσκοπτη λειτουργία της μικρής εμπορικής επιχείρησης αλλά και θα αποκαθιστούσαν ορισμένες αδικίες  που  γίνονται  με αυτόν τον νέο κανονισμό.

Παρ’ όλες τις συναντήσεις  που κάναμε με την Δημοτική Αρχή, η οποία έβλεπε ότι οι τροποποιήσεις και οι προτάσεις μας ήταν σε κατεύθυνση που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αλλά και να βοηθήσουν, ακόμη και σήμερα περιμένουμε την τροποποίηση του κανονισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο και την άμεση εφαρμογή της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί  συνάδελφοι μας να φορτώνονται ήδη με άδικα πρόστιμα.

Σας επικαιροποιούμε την πρόταση μας και ζητάμε άμεσα να υπάρξει  ψήφιση της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

1)Να υπάρξει παραχώρηση χώρου  0,40-0,50 εκατοστά σε εμπορικά μαγαζιά  που δίπλα τους δραστηριοποιούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  και τώρα υπάρχει  μια ανισότητα σε βάρος της μικρής εμπορικής επιχείρησης.

2)Να θεωρηθούν οι 5 μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αρχή της οδού Σκρύδλωφ (αριστερά από την οδό Μουσούρων ) σαν προέκταση της οδού και να έχουν και αυτές παραχωρούμενο χώρο όπως η υπόλοιπη οδός.

3)Να επιτραπεί στα εμπορικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε οδούς ,  που το πλάτος του δρόμου είναι μικρότερο των δυο μέτρων, να έχουν την δυνατότητα επιτοίχιας προσθήκης 0,15 εκατοστών για προβολή των προϊόντων τους.

4)Να αποκαταστήσετε την αδικία στην κατανομή δημοτικών τελών μεταξύ εμπορικής επιχείρησης και επιχείρησης εστίασης εκεί που υπάρχει το ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ.

5)Να υπάρξει έγκαιρη αδειοδότηση (μέχρι τέλος Μαρτίου) σε αυτούς που έχουν δικαίωμα για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων και έχουν καταθέσει αίτηση.

6)Να υπάρξει ελεγκτικός μηχανισμός προκειμένου να τηρηθεί η εφαρμογή του κανονισμού. »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook