Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 1.000 άτομα ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα

πρόγραμμα-εθελουσίας-εξόδου-για-1-000-άτο-436538

Εντός του μήνα, αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης για τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, οι όροι του οποίου συζητήθηκαν χθες και πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται στην τελική διαδικασία έγκρισης από τις εποπτικές αρχές.

Το πρόγραμμα δεν θέτει ηλικιακούς περιορισμούς και έχει ως στόχο την αποχώρηση – μέχρι το τέλος του έτους – τουλάχιστον 1.000 ατόμων όλων των βαθμίδων, καθώς η ΕΤΕ θέλει να μειώσει το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 2.100 άτομα έως το 2018, δηλαδή σε λιγότερους από 10.000 εργαζόμενους από τις 12.013 που ήταν στο τέλος Ιουνίου 2016.Στόχος η μείωση του μισθολογικού κόστους της τράπεζας.

Ετσι, μέχρι το 2018, το πρόγραμμα θα τρέξει σε δύο φάσεις η πρώτη εκ των οποίων θα περιλαμβάνει τα 1.000 πρώτα άτομα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.

Ως προς το ύψος της αποζημίωσης, σύμφωνα με διαρροές, θα είναι ανάλογη με αυτή των προγραμμάτων που υλοποίησαν πρόσφατα οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank, τα οποία πρόσφεραν ανώτατο ποσό αποζημίωσης στις 180.000 ευρώ, ενώ υπήρξαν και μπόνους, για εργαζόμενους στην επαρχία κυρίως, που έφτασαν και το 30%. Τα λόγω προγράμματα απευθύνονταν κυρίως σε εργαζόμενους άνω των 50 ετών.

Να σημειωθεί ότι το κόστος του προγράμματος που υπολογίζεται στα 118 εκατομμύρια ευρώ, έχει εγγραφεί ως πρόβλεψη στο τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξιολόγηση του προσωπικού ανατέθηκε σε ανεξάρτητη εταιρεία και περιελάμβανε προσωπικές συνεντεύξεις, αλλά και διατύπωση γνώμης από άμεσους ανώτερους ή κατώτερους συνεργάτες έκαστου αξιολογούμενου.

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook