«Προχωρημένη» και η Κρήτη στα σύμφωνα συμβίωσης | Ποια πόλη έχει τα πρωτεία; Δες εδώ

προχωρημένη-και-η-κρήτη-στα-σύμφωνα-291644

Ενώνουν τις ζωές τους, όχι όμως με νυφικά και μπομπονιέρες, αλλά υπογράφοντας μια απλή συμβολαιογραφική πράξη…

Ο λόγος για εκατοντάδες ζευγάρια πανελλαδικά που «γυρίζουν την πλάτη» τους στο θρησκευτικό ή ακόμα και στον πολιτικό γάμο, επιλέγοντας να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης για το υπόλοιπο της ζωής τους. Το «παρών» σ” αυτή τη νέα μόδα δίνει και η Κρήτη…

…»Και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν», όχι όμως ενώπιων παπά ή δημάρχου, αλλά ενώπιον συμβολαιογράφου. Η νέα μόδα της εποχής που ακούει στο όνομα «σύμφωνο συμβίωσης» κερδίζει συνεχώς έδαφος σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτές οι «συμβολαιογραφικές πράξεις» να έχουν αυξηθεί πανελλαδικά κατά 170,7% σε σχέση με το 2014.

«Προχωρημένοι» όμως εμφανίζονται και οι κρητικοί, αφού από το Γενάρη μέχρι σήμερα, 82 ζευγάρια -σε πόλεις και χωριά- που αποφάσισαν να πορευτούν μαζί, ένωσαν τις ζωές τους με σύμφωνα συμβίωσης. 42 από αυτά είναι στο Ηράκλειο, 26 στα Χανιά, 9 στο Ρέθυμνο και 5 στο Λασίθι.

Το σύμφωνο συμβίωσης είναι ένα συμβόλαιο που υπογράφουν δύο άνθρωποι και ξεκαθαρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει ο ένας σύντροφος απέναντι στον άλλον όσο θα είναι μαζί. Με άλλα λόγια είναι ένας γάμος πολύ οικονομικός, που όμως βρίσκει κάθετα αντίθετη την εκκλησία.

Πάντως, από το 2009 -που πρωτοεμφανίστηκαν τα σύμφωνα συμβίωσης- μέχρι και σήμερα καταγράφηκαν πανελλαδικά 2.994, ενώ μόνο το 2014 τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκαν 26.190 ζευγάρια και τα σκαλιά του δημαρχείου, 26.915.

neatv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook