«Πράσινο φως» για τη νέα επένδυση της COSCO στον Πειραιά

coscoH Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε «πράσινο φως» στην Ελλάδα για τη νέα επένδυση της COSCO στον Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενέκριναν τον φιλικό διακανονισμό μεταξύ της θυγατρικής της COSCO και της ΟΛΠ ΑΕ κι έτσι ξεπερνιέται το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη διεύρυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στο λιμάνι του Πειραιά.
Πρόκειται για τη συμφωνία της ΣΕΠ ΑΕ με τον ΟΛΠ, με την οποία δρομολογείται επένδυση επιπλέον 230 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση αυτή, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αποδίδει τεράστια οφέλη για τη χώρα. Διπλασιάζει όχι μόνο το ύψος της επένδυσης, αλλά και τις θέσεις εργασίας, δημιουργώντας άμεσα 700 νέες και άλλες περίπου 1.500 έμμεσες, ανθρώπων, δηλαδή, που θα απασχοληθούν γύρω από τη λειτουργία αυτής της επένδυσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμφωνία ξεκίνησε από το μηδέν και μονογράφηκε μέσα στον χρόνο ρεκόρ, των πέντε μηνών. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο υπουργός Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, βρισκόταν σε συνεχή διαβούλευση με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και καθημερινή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκρισή της.
Έτσι, τονίζουν οι ίδιες πηγές, δρομολογείται η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, από την περίοδο της κρίσης, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την ελληνοκινεζική συνεργασία, καθώς η αναβάθμιση της παρουσίας της COSCO στο Λιμάνι, αποτελούσε προϋπόθεση για να υπάρξουν και άλλες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

imerisia.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Με ψεύτικο προφίλ πουλούσε πληροφορίες για δήθεν στημένα ματς του Μουντιάλ
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακό “προξενιό” μέσω DNA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ