Πράκτορες και ράμπο “τσιμπάνε” γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

Ως τώρα ξέραμε για τους “ράμπο” της εφορίας, τώρα φαίνεται ότι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής εκτός από “μπράτσα” μπαίνει και … μυαλό.

Για την ακρίβεια και μετά από ειδικά σεμινάρια στο Παρίσι εννέα στελέχη της ΓΓΔΕ θα αποτελέσουν την ομάδα κρούσης που θα κατευθύνει τους ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής με βάση και την τεχνογνωσία μέσω Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας.

Οι εννέα αυτοί άνθρωποι θα δίνουν τις κατευθύνσεις για τους ελέγχους που θα γίνονται βάσει της “ανάλυσης κινδύνου”.
Ουσιαστικά δηλαδή θα γίνονται έλεγχοι με βάση το βαθμό επικινδυνότητας ανά κλάδο για φοροδιαφυγή.

Εδώ βέβαια δεν χρειάζονταν τα ειδικά σεμινάρια, καθώς ως γνωστό στην κορυφή της λίστας είναι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, λογιστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ.

Πλέον ωστόσο θα υπάρχουν βασικές παράμετροι οι οποίες θα … προσκαλούν τον ελεγκτή. Με λίγα λόγια θα ελέγχονται:
– Τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια
– Οι επαγγελματικές δαπάνες ανά δραστηριότητα
– Τα δάνεια που έχουν ληφθεί
– Τα περιουσιακά στοιχεία

Με βάση το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα και παρά τις αλλαγές στη φορολόγηση ο ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες εξακολουθεί να δηλώνει εισόδημα ως 5.000 ευρώ, θεωρείται δεδομένο ότι από δαπάνες, αποπληρωμή δανείων και κυρίως από περιουσιακά στοιχεία θα προκύψουν πολλά περισσότερα εισοδήματα.

Στο σχεδιασμό του νέου ελεγκτικού μοντέλου έχουν συνδράμει τεχνοκράτες από Γαλλία και Αγγλία, ενώ η εκπαίδευση των στελεχών της ΓΓΔΕ δεν έγινε μόνο σε χρήσης ηλεκτρονικών μέσων, αλλά κυρίως σε επίπεδο τεχνικής της διενέργειας των ελέγχων.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ