ΠΟΣΠΕΡΤ: Δεν φεύγουμε κύριε Στουρνάρα | Θα σας απαντήσουμε με εξώδικη δήλωση

ertΗ ΠΟΣΠΕΡΤ αρνείται να εκκενώσει το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής υπακούοντας στην εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σε μια πρώτη του δήλωση, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι αρνούνται να δεχθούν την καταπάτηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων. Θα είναι εδώ για να εκπέμπουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι μάσκες έπεσαν. Θέλουν να πάρουν 2.000 άτομα που θα χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και το ταμείο ανεργίας και στη συνέχεια, στο νέο φορέα μπορεί να είναι και 50. Η νομική μας υπηρεσία ετοιμάζει εξώδικα για να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας».

Ανεξαρτήτως πάντως των δηλώσεων, το κλίμα που επικρατεί δείχνει την αρνητική διάθεση που υπάρχει τουλάχιστον σε μεγάλο αριθμό των εργαζομένων της καταργημένης ΕΡΤ.

Κορυφαίοι συνδικαλιστές μιλώντας στο iefimerida.gr έλεγαν ότι βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή για να φυλάνε τις εγκαταστάσεις.

Διευκρίνιζαν, δε, ότι βρίσκονται στη διάθεση του προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανεξαρτήτως ονόματος του φορέα.

Επισήμαιναν ότι δεν έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε κανέναν στην Αγία Παρασκευή και σημείωναν ότι ακόμη και αυτό που λέει για τις αποζημιώσεις και τα στοιχεία του λογιστηρίου μπορεί να τα βρει στη θέση τους.

Σε ότι αφορά τέλος, την ουσία της ανακοίνωσης του κ. Στουρνάρα και την εντολή του να καταβληθούν έναντι της αποζημίωσης αποδοχές δύο μηνών, οι ίδιοι τόνιζαν ότι δεν είναι δυνατόν να αποζημιώνονται εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις δεν έχουν καταργηθεί επισήμως και δεν έχουν κληθεί να υπογράψουν τις απολύσεις τους.

Καλούν τους πολίτες σε περιφρούρηση του κτιρίου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Με ανάρτηση τους στο Facebook οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν τους πολίτες σε περιφρούρηση του κτιρίου. «Καλούμε τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς σε συμμετοχή-προσέλευση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και σε επιφυλακή όλο το επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει των κυβερνητικών απειλών για εκκένωση της ΕΡΤ…».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤην παραίτησή του υπέβαλε επισήμως ο Αντώνης Μανιτάκης
Επόμενο άρθροΚατέγραψαν το μίνι τσουνάμι από το σεισμό της Κρήτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ