Πορνεία στην Ευρώπη: Πού είναι παράνομη και τι ποινές ισχύουν το 2017

Μόνο ενιαία στάση στο θέμα της πορνείας δεν υπάρχει στην Ενωμένη Ευρώπη, πόσο περισσότερο στο σύνολο της ηπείρου.

Σε Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Ολλανδία η πορνεία είναι νόμιμη και η συγκεκριμένη αγορά ρυθμίζεται και νομοθετικά. Μικρή διαφοροποίηση στην Ουγγαρία η οποία εξαιρεί τους οίκους ανοχής.

Σε Ηνωμένο Βασίλειο (σ.σ. εκτός Βόρειας Ιρλανδίας), Ισπανία Πορτογαλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Δανία, Κύπρο και Εσθονία η πορνεία είναι νόμιμη αλλά όχι ρυθμιζόμενη ενώ και οι οίκοι ανοχής είναι παράνομοι.

Σε πέντε κράτη η πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών είναι νόμιμοι όμως είναι παράνομη η αγορά τους κοινώς δεν διώκονται αυτοί που προσφέρουν υπηρεσίες αλλά αυτοί που τις αγοράζουν.

Στην Γαλλία το πρόστιμο είναι 1500 ευρώ για την πρώτη φορά και για κάθε επανάληψη το πρόστιμο ανεβαίνει στις 3.500 ευρώ. Στην Ιρλανδία το πρόστιμο είναι 500 ευρώ και 1.000 ευρώ  αν υποπέσει ξανά. Στην Σουηδία η ποινή συνδέεται και με το εισόδημα ενώ ο νόμος προβλέπει και φυλάκιση έως και έξι μήνες. Αντίστοιχη ποινή φυλάκισης προβλέπεται και στην περίπτωση της Νορβηγίας όπου το πρόστιμο μπορεί να φθάσει και τα 2.700 ευρώ. τέλος στην περίπτωση της Ισλανδίας προβλέπεται φυλάκιση ενός έτους για όσους κάνουν χρήση των υπηρεσιών πορνείας.

 

Αντίθετα η πορνεία ειναι παράνομη σχεδόν σε όλα τα Βαλκάνια και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και οι ποινές αφορούν αποκλειστικά αυτούς που παρέχουν τις υπηρεσίες. Στην γειτονική Αλβανία η ποινή μπορεί να φθάσει και τα τρία χρόνια φυλάκιση ενώ στην ΠΓΔΜ το χρηματικό ποσό φθάνει στα 800 ευρώ. Πολύ χαμηλότερες είναι οι χρηματικές ποινές σε Ρωσία (30 ευρώ) και σε Ουκρανία (8 ευρώ).

Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ