Πολύς ντόρος για το τίποτα… Το παλιό Ψυχιατρείο παραμένει (δεν έφυγε ποτέ) στον Δήμο Χανίων

Πολλά κιλά μελάνης καταναλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο για ένα θέμα που ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ. Προσπαθώντας ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και ο αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Βουλγαράκης να αναδείξουν τον τοπικό πατριωτισμό τους αναλώθηκαν σε ανταλλαγές επιστολών, δείτε ΕΔΩ, κι ΕΔΩ,  και ρίψη εκατέρωθεν ευθυνών για κάτι που προφανώς δεν είχαν διαβάσει ή είχαν ελλιπώς ενημερωθεί.

Όπως άλλωστε διευκρινίζει με δελτίο τύπου ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική παρέκκλιση από το αρχικό πλάνο της παραχώρησης του χώρου στον δήμο Χανίων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σταθερή στη θέση της υπέρ της αξιοποίησης του χώρου του Πρώην Ψυχιατρείου Χανίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και το αίτημα του Δήμου Χανίων, παραμένει η κυβέρνηση.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το αίτημα του Υπουργείου Άμυνας για δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας μικρής ομάδας προσφύγων, είναι τουλάχιστον υπερβολικός.

Προσβάλλει, δε, τους κάτοικους των Χανίων, που έχουν κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι η έννοια της φιλοξενίας παραμένει ιερή στην πατρίδα του Ξένιου Δία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις προτίθενται να διαμορφώσουν, με δικά τους έξοδα, ένα μικρό μέρος του χώρου, για να φιλοξενηθούν προσωρινά πρόσφυγες, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Η παραχώρηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι προσωρινή και αφορά τη χρήση μέρους του χώρου, το οποίο, μόλις ολοκληρωθεί η ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων, θα παραχωρηθεί και αυτό στον Δήμο Χανίων. Σε τίποτα δεν επηρεάζεται η άμεση αξιοποίηση του υπόλοιπου χώρου προς κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Χανίων καλείται το προσεχές διάστημα να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ