Πολύδωρας για πρόεδρος του ΕΣΡ η πρόταση της κυβέρνησης

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι και επίσημα η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τιμητική η πρόταση της κυβέρνησης να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΕΣΡ» δήλωσε ο Βύρων Πολύδωρας» μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσιπρα, και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ξεκαθάρισε ότι καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

«Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα, είδα διάθεση συναίνεσης» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει σκοπιμότητα.

«Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο» σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι θα έχει συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήδη από νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που έκαναν λόγο για «πρόσωπο που η ΝΔ δύσκολα μπορεί να αρνηθεί» παρά το γεγονός ότι ο Βύρων Πολύδωρας, είχε διαγραφεί το 2013 από τη ΝΔ, ενώ καταψήφισε τον Σταύρο Δήμα στην προεδρική εκλογή του 2014.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

» Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

» Η κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια.»

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε στο Έθνος της Κυριακής ότι η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και το ΕΣΡ να αποφασίσει μεγαλύτερο αριθμό αδειών για πολλαπλά έσοδα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι χωρίς να είναι διαφανείς οι προθέσεις της κυβέρνησης ελλοχεύει ο κίνδυνος να συγκροτηθεί τη Δευτέρα το ΕΣΡ και να νομοθετήσει η κυβέρνηση την επομένη μέρα έναν νόμο που είναι στα πλαίσια του προηγούμενου, ζητώντας από το ΕΣΡ να τον εφαρμόσει.

Ο ίδιος είπε ότι αν οι διαδικασίες είναι διαφανείς, το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της συγκρότησης του ΕΣΡ.

Ο μόνος τρόπος να συγκροτηθεί ΕΣΡ είναι η κυβέρνηση να μην φέρει κάποιο ενδιάμεσο νόμο για προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας των καναλιών, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Βασίλης Λεβέντης.

Τόνισε πως το κόμμα του είναι διατεθειμένο να συναινέσει στη σύσταση του ΕΣΡ, όμως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα πρέπει να υποχωρήσει και να μεταφέρει όλες τις αρμοδιότητες στην ανεξάρτητη Αρχή, χωρίς «λαθροχειρίες» ή ενδιάμεσους νόμους «από το παράθυρο».

in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροH αριθμολογία του έρωτα | Ποιοι αριθμοί ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους
Επόμενο άρθροΗ ιστορία της γυναίκας που σκότωσε με οκτώ σφαίρες τον «επίγειο θεό της» | Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ