Πολεμικό κλίμα πριν από την συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη

πολεμικό-κλίμα-πριν-από-την-συνάντηση-321900

Με εκατέρωθεν πολεμικές ανακοινώσεις κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζονται για την μάχη του ασφαλιστικού. Τα δύο κόμματα αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ωστόσο το κλίμα που επικρατεί τρία 24ωρα πριν από την πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ στο μαξίμου, δείχνει πως δύσκολα οι δύο πλευρές θα βρουν κοινό σημείο συνεννόησης για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, η μεταρρύθμιση του οποίου είναι κυρίαρχο θέμα στην αξιολόγηση από τους δανειστές.

Το Μαξίμου από την πρώτη μέρα της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, επέλεξε να ακολουθήσει την τακτική του «σκληρού ροκ», σε μια προσπάθεια να πολώσει το πολιτικό κλίμα, βλέποντας τις πιέσεις που δέχονται το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Οι περισσότερες κυβερνητικές ανακοινώσεις έχουν ως στόχο τον ίδιο τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευση.

«Αυτοί που γονάτισαν τον τόπο, αυτοί που δεν πρόλαβαν να απολύσουν 15.000 ανθρώπους και να εξαφανίσουν τις επικουρικές συντάξεις, με χοντρά ψέματα υπόσχονται σήμερα ευημερία στους πολίτες από ένα τηλεφωνικό κέντρο Siemens αξίας 120.000 ευρώ που έλαβαν ως δώρο. Αλλά κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός» αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητική ανακοίνωση δείχνοντας την στρατηγική που θα ακολουθήσουν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να ετοιμάσουν τις προτάσεις της ΝΔ για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τάσσεται εναντίον του λαϊκισμού, υποστηρίζει πως η αντιπολιτευτική κριτική απέναντι στην κυβέρνηση θα πρέπει να γίνεται πάντα με βάση επιχειρημάτων.

Στην Συγγρού εκτιμούν πως η σκληρή γραμμή που ακολουθεί το Μαξίμου απέναντι στο νέο πρόεδρο του κόμματος δείχνει τον φόβο που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο λόγω της δυναμικής της ΝΔ στην κοινωνία κάτι που αποτυπώθηκε και στις πρώτες δημοσκοπήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, έχει διαμηνύσει πως το κόμμα του δεν πρόκειται να

ψηφίσει το ασφαλιστικό.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταργεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θέσπισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί την πιο σύγχρονη, διαφανή, αποτελεσματική μέθοδο κοινωνικής προστασίας. Η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής. Βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook