Ποια η διαφορά του gelato από το κλασσικό παγωτό;

Η αγαπημένη μας απόλαυση το καλοκαίρι δεν είναι άλλο από ένα παγωτάκι ή gelato και μη νομίζετε ότι εννοούμε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια, γιατί άλλο παγωτό κι άλλο gelato.

Σίγουρα έχετε προσέξει ότι στην πόλη υπάρχουν πολλές (και συνεχώς ανοίγουν νέες) gelaterias ή αλλιώς οι ναοί των λαχταριστών gelato, που δεν βαφτίζονται έτσι γιατί είναι μόδα αλλά γιατί υπερηφανεύονται ότι πωλούν gelato, την ιταλική εκδοχή του παγωτού δηλαδή, το οποίο έχει διαφορά από το κλασικό παγωτό και αυτή δεν περιορίζεται στις διαθέσιμες γεύσεις.

Ειδικότερα, το gelato θεωρείται ότι φτιάχνεται με πιο ποιοτικά υλικά σε σχέση με το βιομηχανικό παγωτό, περιέχει περισσότερο γάλα από ό,τι κρέμα γάλακτος, έχει λοιπόν λιγότερα λιπαρά και παγώνει σε χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με το παγωτό, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο ελαφρύ και πιο δροσιστικό. Επίσης, καθώς αναδεύεται πιο αργά σε σχέση με το παγωτό, το gelato αιχμαλωτίζει λιγότερο αέρα, είναι πιο πυκνό στην υφή και και έχει πιο έντονη γεύση.

Βέβαια, το γεγονός ότι το gelato έχει λιγότερο αέρα, σημαίνει ότι έχει και μικρότερο προσδόκιμο ζωής ή αλλιώς θα πρέπει να φτιάχνεται σε μικρές ποσότητες για να καταναλώνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μην διστάσετε λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποια gelateria να ζητήσετε αρκετές μπάλες gelato γιατί είπαμε, τρώγεται φρέσκο και δεν πρέπει να τους μείνει!

Πηγή: olivemagazine.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΞανθός: Καταργείται το 1€/συνταγή – Για πρώτη φορά και οδοντιατρική περίθαλψη
Επόμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ