Ποια είναι η εταιρεία που “μαύρισε” το Σαρωνικό | Τι λέει ο Πλοιοκτήτης – Σε ποιους ρίχνει την ευθύνη | Video

Τέσσερις μέρες έχουν περάσει από το «έγκλημα» του Σαρωνικού, όταν το πλοίο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ (1972 χρονιά κατασκευής) βυθίστηκε νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στον Σαρωνικό Κόλπο κι ενώ ήταν αγκυροβολημένο, γεμάτο με 2.570 τόνους καυσίμων.

Το πλοίο ανήκει σύμφωνα με τα στοιχεία που προβάλλονται στο διαδίκτυο στην εταιρία FOS PETROLEUM S.A., του Θοδωρή Κουντούρη.

http://www.fospetroleum.com/el/fleetgr.html

Στο διαδίκτυο η ομάδα της πλοιοκτήτριας εταιρείας εμφανίζεται ως εξής:

http://www.fospetroleum.com/el/aboutusgr/ourteamgr.html

Εν τω μεταξύ, σε άλλο πλοίο έριξε τις ευθύνες για την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη II», Θοδωρή Κουντούρης.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Κουντούρης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ισχυρίστηκε ότι για την πετρελαιοκηλίδα φταίει το Blue Star Patmos, το οποίο είχε προσαράξει ανοιχτά της Ίου, και την Παρασκευή ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Περάματος για επισκευές. «Όχι, το καύσιμο αν είχε φύγει, θα είχε πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα. Έχει γίνει πάρα πολλή μεγάλη ζημιά, λυπούμαστε γι’ αυτό που έχει γίνει. Από την πρώτη στιγμή δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά.

Αναθέσαμε στα δυο μεγαλύτερα συνεργεία της Ελλάδας να κάνουν αυτή τη δουλειά, που είναι για τις απορρυπάνσεις», ήταν η απάντηση του κ. Κουντούρη σε ερώτηση για το εάν το πλοίο απώλεσε όλα τα καύσιμα. Ταυτόχρονα, ο πλοιοκτήτης υποστήριξε ότι το απέραντο «μαύρο» στην Πειραϊκή και σχεδόν σε όλη την παραλιακή ζώνη δεν οφείλονται στο «Αγ. Ζώνη II».

zarpanews.gr

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ