Ποια έργα ανακοίνωσε ο Τσίπρας για την Κρήτη

ποια-έργα-ανακοίνωσε-ο-τσίπρας-για-την-462686

«Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης και Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι, είναι τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο νησί, τα οποία θα υλοποιηθούν», αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με περιφερειάρχη Κρήτης και δήμαρχο Ηρακλείου.

Για τον ΒΟΑΚ δήλωσε ότι το έργο θα ξεκινήσει το 2018 ενώ για το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι τόνισε ότι το έργο πνοής θα ξεκινήσει το 2017 και με ορίζοντα υλοποίησης την επόμενη 5ετία.

Για ενεργειακό και τουρισμό

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο ενεργειακό, καθώς η Κρήτη θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο στην Μεσόγειο, ενώ αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή άνοδο του τουριστικού ρεύματος στο νησί, με τον ίδιο να εκφράζει τη πεποίθηση του ότι τα μηνύματα θα είναι θετικά και τα επόμενα χρόνια.

Στήριξη στους αδύναμους

Για τους αγρότες, υποστήριξε ότι θα έχουν ένα καλό γιορτινό τραπέζι λόγω της άμεσης καταβολής των επιδοτήσεων, ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξει στήριξη τους αδύναμους πολίτες. «Έχουμε την Κρήτη στη καρδιά μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την καλή συνεργασία.
Δώρο στη Λότζια η παραχώρηση έκτασης του λιμανιού

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την παραχώρηση έκτασης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο δήμο, ζήτημα το οποίο αποτελούσε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ δήμου και Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, εδώ και αρκετά χρόνια.

Για το υφιστάμενο Αεροδρομίου Ηρακλείου, ανέφερε ότι θα υπάρξουν τα αναγκαία έργα αναβάθμισης του, έως ότου κατασκευαστεί το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα αλλά και στις προοπτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ένας διάλογος για τη θεσμική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Βασίλης Λαμπρινός αναφέρθηκε στο μεγάλο αγκάθι των αυθαιρέτων κτισμάτων, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει με χιούμορ ότι ο δήμος διεκδικεί… Όσκαρ Χωροταξίας.

Ενώ με χιούμορ απάντησε ο πρωθυπουργός στο αίτημα του δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών στο σκέπαστρο του Παγκρητίου Σταδίου. Με τον ίδιο να γνωρίζει τον αθλητικό χώρο, δήλωσε με χιούμορ ότι έχουμε φάει πολλά γκολ από ΟΦΗ και Εργοτέλη.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook