ΠΟΕΔΗΝ: Το δημόσιο σύστημα υγείας αργοπεθαίνει

Προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης σε Νοσοκομεία της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, της Αν. Μακεδονίας & Θράκης, της Θεσσαλονίκης, καθώς και Κρήτης & Νησιών καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας ότι το το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση για εξαγγελίες του αέρα και τονίζει ότι απαντά με συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία, όπως λέει, προκύπτει η επερχόμενη διάλυση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ομοσπονδία:
Θυσιάζονται άνθρωποι στο βωμό της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. Παραμένουν κλειστές 220 έτοιμες Κλίνες ΜΕΘ, τα Χειρουργικά τραπέζια των νοσοκομείων κλείνουν το ένα μετά το άλλο, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και χειρουργικών υλικών. Οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασαν το ένα έτος.

Λειτουργούν Κλινικές χωρίς ειδικευμένους Ιατρούς απόγευμα – νύχτα. Σε πολλά νοσοκομεία παρέχεται Νοσηλευτική φροντίδα από μία Νοσηλεύτρια σε δύο κλινικές (απόγευμα και νύκτα).

Επί των ημερών του κ. Τσίπρα το προσωπικό στο ΕΣΥ λιγόστεψε κατά 4.000.
Άλλοι 7.000 έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε και προτίθενται την επόμενη διετία (εντός του τρέχοντος προγράμματος Δημοσιονομικής προσαρμογής) να ασκήσουν το δικαίωμα.

Τα Νοσοκομεία, εφέτος θα λάβουν 350 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.

Οι πολίτες πληρώνουν μια ζωή το ΕΣΥ, με φόρους και τσουχτερές εισφορές, το χρειάζονται ελάχιστες φορές για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος Υγείας και όμως δεν είναι σε θέση το Σύστημα να εξαντλήσει τις πιθανότητες να γίνουν καλά, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητεί να μπει τέλος στις «ανθρωποθυσίες για την επιτυχία των μνημονίων και την διατήρηση της καρέκλας της κυβερνητικής εξουσίας».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ