Ποδηλάτρεις: Ευχάριστη έκπληξη η δήλωση του Δημάρχου Χανίων για τους ποδηλατόδρομους

ποδηλάτρεις-ευχάριστη-έκπληξη-η-δήλω-663099

Ευχάριστη έκπληξη χαρακτηρίζουν με ανακοίνωση τους οι ποδηλάτρεις, την δήλωση του δημάρχου Χανίων ότι ο σχεδιαζόμενος ποδηλατόδρομος Τζανακάκη – Χ. Γιάνναρη δεν θα σταματάει στο ύψος της Χάληδων αλλά ότι θα συνεχίζει και στην οδό Σκαλίδη.

Η ανακοίνωση:

Ήταν ευχάριστη έκπληξη (και βεβαίως επικροτούμε) την δήλωση του δημάρχου Χανίων ότι ο σχεδιαζόμενος ποδηλατόδρομος Τζανακάκη – Χ. Γιάνναρη δεν θα σταματάει στο ύψος της Χάληδων αλλά ότι θα συνεχίζει και στην οδό Σκαλίδη. Ήταν άλλωστε η μόνη λογική εξέλιξη και η συλλογικότητα ποδηΛάτρεις το είχε επισημάνει κατ’ επανάληψη.

Θα επαναλάβουμε τα επίσης λογικά i.  να συμπεριληφθεί στο έργο και το τμήμα της Σκαλίδη μέχρι το Πανελλήνιο (τρόποι υπάρχουν και τους έχουμε καταθέσει στο σχετικό υπόμνημα μας* ) και  ii. να γίνει αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου «ποδηλατόδρομου» της Πειραιώς ο οποίος είναι κακά σχεδιασμένος.

Έχουμε βέβαια συγχρόνως υπ’ όψη μας ότι μέχρι στιγμής πρόκειται για μια ακόμα εξαγγελία και μάλιστα σε καιρούς προεκλογικούς. Επιπλέον η εφαρμογή της τοποθετείται για μετά τις εκλογές…

Αναμένοντας λοιπόν την πραγματοποίηση των νέων εξαγγελιών θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο κάποιες ενέργειες που αφορούν την οδική ασφάλεια, δεν κοστίζουν και πρέπει να γίνουν άμεσα και όχι να περιμένουν μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς:

1) το οδόστρωμα σε υπερβολικά πολλά σημεία της πόλης έχει επικίνδυνα φθαρμένη άσφαλτο, λακούβες και σαμαράκια. Πρέπει να επισκευασθεί επειδή εγκυμονεί ατυχήματα κυρίως για τους δικυκλιστές

2) οι διαγραμμίσεις σε όλο σχεδόν το δίκτυο είναι πολυκαιρισμένες και πρέπει να βαφούν με ανεξίτηλα χρώματα. Αυτό αφορά και τις διαβάσεις πεζών στις οποίες πρέπει να στρωθεί νέα άσφαλτος και μετά να βαφούν.

3) κάποια συγκεκριμένα πεζοδρόμια, πλατείες και διαβάσεις πεζών γίνονται χώρος στάθμευσης – και ενίοτε κίνησης – ΙΧ και γι αυτό χρειάζεται να τοποθετηθούν εμπόδια αποτροπής πρόσβασης οχημάτων, αν και η δική μας θέση είναι οι ελεγκτές υπάλληλοι του δήμου να ελέγχουν αυτές τις παραβάσεις αντί για την μόνο εισπρακτικού τύπου ελεγχόμενη στάθμευση που δεν εμποδίζει την κυκλοφορία ούτε των πεζών ούτε των οχημάτων.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook