Πλανητάρχης Ιβάνκα…

πλανητάρχης-ιβάνκα-527172

Είναι πια φανερό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προωθεί παντού την κόρη του Ιβάνκα. Έχει ήδη συστηθεί ως σύμβουλος, συμμετέχει συχνά σε fora υψηλού επιπέδου και υποκαθιστά την Μελάνια ως «πρώτη κυρία» στο πλευρό του πατέρα της. Τελευταία και «βαρυσήμαντη» παρουσία της Ιβάνκα ήταν στο Βερολίνο, στη συνάντηση του Women20, των διακεκριμένων γυναικών από τις 20 πιο ανεπτυγμένες και γοργά αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου με άλλες 100 συνέδρους.

Η 35χρονη «πρώτη κόρη» των ΗΠΑ βρέθηκε εκεί μετά από πρόσκληση. Ποιος την κάλεσε; Δεν είναι ξεκάθαρο αλλά γενικότερα, οι Γερμανοί εδώ και καιρό, προσπαθούν να βρουν τρόπους για μια καλύτερη επικοινωνία με τον Λευκό Οίκο. Σου λέει, από το να προσπαθείς μάταια, να βρεις κώδικα συνεννόησης με τον Τραμπ, καλύτερα να χτίσεις γέφυρες με την Ιβάνκα.

Τη λύση των Γερμανών είναι σίγουρο ότι την έχουν σκεφτεί και άλλοι. Εκτός αυτού και ο ίδιος ο Τραμπ επενδύει πολλά στην κόρη του, περιορίζοντας για την Μελάνια τον ρόλο της λαμπερής «γλάστρας». Δεν αποκλείεται κιόλας να ονειρεύεται στο πρόσωπό της την διαδοχή της δυναστείας που σαφέστατα έχει στον νου του.

2017-04-25T164227Z_1746839449_RC1A259BF520_RTRMADP_3_GERMANY-USA-TRUMP-IVANKA
Συνοδευόμενοι από άνδρες της Secret Service, η «πρώτη κόρη», Ιβάνκα Τραμπ επισκέπτεται το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο (REUTERS/Michael Sohn/Pool)

Σε μια άλλη, πιο δραματική απόφαση, ο άλλος γιoς του Τραμπ, Eρικ αποκάλυψε ότι  η απόφαση του αμερικανού προέδρου να διατάξει επίθεση με πυραύλους σε αεροπορική βάση της Συρίας, ήταν κάτι που προκάλεσε η Ιβάνκα! Σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph, ο Έρικ δήλωσε πως αισθάνθηκε «πληγωμένη και εξοργισμένη» ως μάνα, με τις φωτογραφίες των παιδιών που σκοτώθηκαν στην επίθεση με αέριο και τα συναισθήματά της επηρέασαν τον πατέρα της.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι σε αυταρχικές και «πρωτόγονες» πολιτικά προσωπικότητες, όπως ο Τραμπ, οι οικογενειακές επιρροές είναι συνηθισμένες. Πρώτον, γιατί πρόκειται για ανασφαλή άτομα που εμπιστεύονται μόνο τους εκλεκτούς από το συγγενικό περιβάλλον και δεύτερον, επειδή αντιλαμβάνονται την εξουσία ως μοιραία αποστολή του ελέω θεού χαρισματικού «αίματος» για να κυβερνήσουν τον κόσμο.

Οπότε, έχουμε να περιμένουμε πολλά ακόμα από την διάδοχο, όπως όλα δείχνουν, του ασυνήθιστου… αμερικανού προέδρου. Και από τον ίδιο αλλά και από τους συνομιλητές που αναζητούν δίαυλο στοιχειώδους λογικής επικοινωνίας μαζί του, η Ιβάνκα αναδεικνύεται μοιραία, σε κομβικό πρόσωπο. Φτάνει μόνο να αποδειχθεί πραγματικά πιο λογική από τον πατέρα της και όχι ακόμα πιο επικίνδυνη από τον ίδιο.

Πού φτάσαμε θα πει κάποιος; Ολόκληρος ο πλανήτης να επενδύει ελπίδες σε μία λαμπερή κόρη προέδρου για να μην τον τινάξει ο πρόεδρος στον αέρα! Ρισκάροντας βέβαια – αν κρίνουμε από τον βομβαρδισμό στην Συρία- ότι μπορεί να συμβεί ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περιμένει…

protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook