Πλήθος κόσμου στην ΕΡΑ Χανίων χθες το βράδυ | Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα

πλήθος-κόσμου-στην-ερα-χανίων-χθες-το-β-69644

 

era 1Την συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ στα Χανιά, αλλά και την αντίδραση τους στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης εξέφρασαν χθες το βράδυ εκατοντάδες Χανιώτες που συγκεντρωθήκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στη Σούδα.

era 2Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα, και σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης παρέμειναν για ώρες στους προαύλιους χώρους της ΕΡΑ, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις, για το όσα συνέβαιναν στην Αθήνα από τις τηλεοράσεις που είχαν τοποθετηθεί στα παράθυρα.

 

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι φορέων, εργαζομένων, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατάφθαναν στην ΕΡΑ, συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους και εκφράζοντας την αντίθεση τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

era 3Την αντίθεση τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ, εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Απόστολος Βουλγαράκης. Και οι δύο πάντως έγιναν δεκτοί με αποδοκιμασίες από τους παρευρισκόμενους.

era 4Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στους χώρους της ΕΡΑ μέχρι αργά το βράδυ.

Εν τω μεταξύ στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την οποία διοργανώνει η ΕΛΜΕ Χανίων

Ανακοινώσεις συμπαράστασης

Εργατικό Κέντρο Χανίων και ΑΔΕΔΥ

Το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καταγγέλλουν την αιφνίδια απόφαση της Συγκυβέρνησης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που βάζει λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί παραβίαση κάθε συνταγματικής – δημοκρατικής αρχής. Βάζει «λουκέτο» στην αντικειμενική ενημέρωση, στον πολιτισμό, στη φωνή της Ελλάδας σ’ ολόκληρο τον κόσμο, στον πλουραλισμό των ειδήσεων, καταφέρνοντας τελικά, ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Για μια ακόμη φορά εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, με τη λογική του «εξορθολογισμού», η πολιτική της νεοφιλελεύθερης σκληρής λιτότητας, που οδηγεί σε αδιέξοδο τους 2.600 συναδέλφους μας εργαζόμενους και απροκάλυπτα αποδεικνύει ότι για την Συγκυβέρνηση οι εργαζόμενοι αποτελούν την ελάχιστη θυσία στο βωμό υλοποίησης των κελευσμάτων της Τρόικα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και ενάντια στα συμφέροντα του λαού.

Ο Δημόσιος Φορέας Ραδιοτηλεόρασης, και οι Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως στην περιφέρειά μας η Ε.Ρ.Α Χανίων, ιστορικά παράγουν πλούσιο και σημαντικό έργο, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και του πολιτισμού, που δεν υποκαθίστανται από οποιοδήποτε άλλο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει δημόσιο χαρακτήρα.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Χανίων και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια Κυβέρνησης και της Τρόικας, με τη συμμετοχή τους στο:

Συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς την Τετάρτη 12/6/2013 στις 18:00

Ανακοίνωση της ΝΕ Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ

Η πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει από σήμερα τα Μεσάνυχτα τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί έναν ακόμα σταθμό στον απροκάλυπτα αντιδημοκρατικό κατήφορό της.

Υποταγμένη πλήρως στις ωμές επιταγές των επικυρίαρχων της Τρόικα που απαιτούν εδώ και τώρα απολύσεις, κάτω από τον λαϊκίστικο μανδύα της «εξυγίανσης» και με χυδαία δυσφήμηση των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας ενημέρωσης, η Κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τον πανικό της, την προχειρότητα των επιλογών της, αλλά και ύποπτα σχέδια μελλοντικής ανακατανομής του τρόπου χρήσης ενός ακόμα κοινωνικού αγαθού.

Είναι άλλο πράγμα μία δημοκρατικά ελεγχόμενη, πλουραλιστική αξιόμαχη και ποιοτική δημόσια ραδιοτηλεόραση για την οποία, πράγματι, έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είχε αρχίσει δημόσιος διάλογος ουσίας, και άλλο πράγμα η πραξικοπηματική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και η «εν μιά νυκτί» απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόικα δεν πρέπει να περάσουν!

Όλοι και όλες να συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ!

Ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Η αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης, να διακόψει οριστικά απόψε τα μεσάνυχτα τη λειτουργία της ΕΡΤ, μας ξάφνιασε όλους, αλλά ακόμα περισσότερο μας δημιούργησε πολλά ερωτηματικά η αιτιολογία της απόφασης, ότι κλείνει το κανάλι για να ικανοποιηθεί η δέσμευση απέναντι στην Τρόικα της απόλυσης υπαλλήλων, απόφαση η οποία κρίνεται μη Συνταγματική και στην οποία είναι αντίθετοι οι άλλοι δύο Κυβερνητικοί εταίροι που στηρίζουν την βιωσιμότητα της Κυβέρνησης.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εκφράζει την έντονη διαφωνία της και αποδοκιμάζει την απόφαση αλλά και το τρόπο που επιβλήθηκε, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία .Ζητάμε άμεση ακύρωση της Κυβερνητικής Ενέργειας, καταδικάζουμε την πράξη ως βίαιη αμελέτητη, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό, Η ΕΡΤ είναι τηλεόραση κρατική και είναι σαφές ότι η απόφαση κατάργησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ισοδυναμεί με ακύρωση του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση και εδώ είναι στοιχείο ότι υπάρχει μία απόφαση για κλείσιμο, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να προϋπάρχει μια ενημέρωση και για τους πολίτες αλλά και για τους εργαζόμενους.

Έστω και την ύστατη στιγμή, η Κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει την απόφαση της, διαμορφώνοντας – μέσα από διάλογο και κοινωνική συναίνεση – τις προϋποθέσεις για μια ουσιαστική αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα λειτουργεί με αντικειμενικότητα και κοινωνική ευθύνη προς όφελος της δημόσιας ενημέρωσης, με ενδυνάμωση του ρόλου της, κυρίως για εμάς που ζούμε στην Περιφέρεια. Η ανακοίνωση μας αυτή στέλνει διπλό μήνυμα, πρώτα θερμή συμπαράσταση σε όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ , συμμετέχουμε στον αγώνα τους, θέλουμε να ακούμε και να βλέπουμε στην Χώρα μας δημόσια τηλεόραση , αιτώντας να παραμείνει ανοιχτή, διότι κόβοντας την φωνή δημόσιας τηλεόρασης κόβεται η φωνή της Δημοκρατίας το δε δεύτερο μήνυμα απευθύνεται στην Κυβέρνηση, καλώντας της να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για το καλό της κοινωνίας .

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων

Η αιφνίδια και πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει από χθες τα Μεσάνυχτα τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με δεδομένη την αντίδραση ακόμα και κομμάτων που «στηρίζουν» τη κυβέρνηση ,επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στη Δημοκρατική νομιμότητα  στη χώρα μας.

Είμαστε  πλέον η  μοναδική ,στο Δημοκρατικό κόσμο χώρα, χωρίς Δημόσια Ραδιοτηλεόραση!!. Το δικαίωμα στην αντικειμενική ,ισότιμη και πλουραλιστική

Ενημέρωση των Ελλήνων παραχωρείται στα συμφέροντα ιδιωτικών και κομματικών συμφερόντων.

Αυτό αποτελεί μέγιστο πλήγμα στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης για «πάρτι» αφορά τους  ίδιους τους διαχειριστές της , χρόνια τώρα.

Πρέπει όμως να σταματήσει οριστικά η λογική των τεμπέληδων εργαζομένων και αγροτών, των διεφθαρμένων Δημόσιων υπαλλήλων, των φοροφυγάδων μικρομεσαίων. Η λογική του εχθρού λαού!!

Καλούμε τη Κυβέρνηση να ακυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Καλούμε τους πολίτες να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία.

Καλούμε τους συναδέλφους Επαγγελματίες –Βιοτέχνες και Εμπόρους να συμμετέχουν το σήμερα απόγευμα  στις 6μμ  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Πλ. Δημοτικής Αγοράς.

 

One thought on “Πλήθος κόσμου στην ΕΡΑ Χανίων χθες το βράδυ | Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα

  1. Φίλε μου Ανδρέα.
    Η Δημοκρατία είναι ένα ατελές πολίτευμα που λειτουργεί ικανοποιητικά σε κράτη κυρίαρχα και εθνικά ανεξάρτητα.
    Σε αποικίες ή προτεκτοράτα που έχουν απολέσει την εθνική τους κυριαρχία η όποια Δημοκρατία οριοθετείται από τους έxοντες την Ύπατη Αρμοστεία.
    Η χώρα μας με τα Μνημόνια πλέον έχει απολέσει την κυριαρχία της, η οποία ασκείται από τους Ύπατους Αρμοστές της Task Force, του Δ.Ν.Τ., της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε αγαστή συνεργασία με τα ντόπια Αφεντικά (τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβους δημοσίων έργων, καναλάρχες και εκδοτικά συγκροτήματα).
    Όλων αυτών υποχείρια και υπαλληλίσκοι είναι οι Βο(υ)λευτάδες.
    Οπότε είναι αστείο να θεωρούμε ότι είχαμε Δημοκρατία (επειδή μας επέτρεπαν να ψηφίζουμε) και ότι η Δημοκρατία καταλύθηκε με το λουκέτο στην ΕΡΤ.
    Με το στημένο «λουκέτο» της ΕΡΤ οι Αρμοστές πέτυχαν:
    -1. Να εξαφανίσουν την όποια ατζέντα και όλοι να ασχολούνται 10 μέρες με την ΕΡΤ.
    -2. Ο Σαμαράς να εμφανιστεί ως ο «Γαμάω» προσδοκώντας να επαναπατρίσει ποσοστό από το 15% που καταγράφει η Χρυσή Αυγή.
    -3. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να εμφανιστούν ως «αντιστασιακοί» προσδοκώντας να μαζέψουν κανέναν μαλάκα ψηφοφόρο καθώς δίνουν μάχη να μπουν στη Βουλή.
    -4. Να ανοίξουν με σιδηρά πυγμή και δόλια τεχνάσματα (απόφαση ΣτΕ, τάχαμου σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και κοινωνικό αυτοματισμό) τον δρόμο για το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και τις χιλιάδες απολύσεις που έρχονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook