Πετσάλνικος: Έζησα την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου | Εκδήλωση του ΚΙΔΗΣΟ στα Χανιά

πετσάλνικος-έζησα-την-ανατροπή-του-γι-205746

kidiso3«Οργανωμένα συμφέροντα και πολιτικοί μέσα από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ» ανέτρεψαν «έναν Πρωθυπουργό που είχε εκλεγεί με 44% μόλις πριν από δύο χρόνια» τόνισε από τα Χανιά ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος που ήταν ο κεντρικός ομιλητής, στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. στο Εργατικό Κέντρο.

petsalnikos«Αισθάνομαι όπως το 1974, όταν τότε ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Ανδρέα Παπανδρέου, ξεκινήσαμε να χτίζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Τώρα, από τις 3 Γενάρη, χτίζουμε, με τους ίδιους στόχους, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με τα όνειρά μας, για τη νέα Ελλάδα» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Ο κ. Πετσάλνικος, τόνισε ότι το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. θα είναι «μια δυνατή φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο που θα επιδιώξει από την μία πλευρά μια ριζική και ουσιαστική απομείωση του χρέους ώστε να εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια, για την ανάπτυξη, την εργασία, την υγεία, την παιδεία και παράλληλα, να προχωρήσουν μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχαν ξεκινήσει μια σειρά την περίοδο 2009-11».

Στη συνέχεια, ανέπτυξε την συνολική πρόταση του Κινήματος,καταλήγοντας στο ότι όλα αυτά πρέπει να τεθούν στον ελληνικό λαό με την μορφή δημοψηφίσματος, ώστε ο πολίτης να είναι συμμέτοχος στις αποφάσεις «κι έτσι και οι επόμενες Κυβερνήσεις θα έχουν μια πολύτιμη χαλύβδωση αλλά και οι εταίροι μας θα αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά είναι αποφάσεις ενός ολόκληρου λαού».

kidiso1

Για την επόμενη ημέρα

Σε ερώτηση για την πιθανότητα την Κυριακή το βράδυ το κόμμα να είναι εκτός Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος, αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα μπουν στο Κοινοβούλιο, τόνισε: «Αλλά, το κίνημα δεν ξεκινά από το μηδέν, ξεκινά από την αρχή. Έρχεται από μακρυά και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μακρυά. Δυστυχώς, η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αποστέωσε, απο-ιδεολογικοποίησε, συρρίκνωσε το κίνημα με αποτέλεσμα ο κόσμος να γυρίζει την πλάτη.

Δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος επειδή ήθελε σώνει και καλά, να είναι μέλος της Κυβέρνησης, ο ελληνικός λαός είδε το κίνημα να μετατρέπεται  μια πατερίτσα της Δεξιάς του κ. Σαμαρά, Κι αυτό μας πλήγωνε. και εμάς και τους πολίτες που αγωνίστηκαν μαζί μας. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ξανά, για τα ίδια όνειρα».

kidiso

«Έζησα την ανατροπή» 

Αναφέρθηκε, τέλος, στο πως βίωσε την «ανατροπή» όπως είπε του Γιώργου Παπανδρέου, ως Πρόεδρος, τότε, της Βουλής «Ο ελληνικός λαός, δικαιούται να μάθει την αλήθεια και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να την ξαναπούμε» τόνισε.

«Μόλις ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, ξεκίνησε μια θύελλα από όλα τα συμφέροντα» υποστήριξε: «Και την ημέρα που θα πήγαινε στις Κάννες για την πολύ κρίσιμη για την Ελλάδα συζήτηση, «άρχισαν να καταφτάνουν στο γραφείο μου τότε, ως προέδρου της Βουλής, ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, της κας Αποστολάκη της κας Καϊλή και της κας Κεφαλίδου ενώ πέντε – έξι ακόμη βουλευτές, έκαναν δηλώσεις στο περιστύλιο. Εκείνη τη στιγμή -μη γελιόμαστε- ο κ. Παπανδρέου είχε χάσει την δεδηλωμένη. Έζησα την ανατροπή ενός πρωθυπουργού που είχε εκλεγεί με 44% πριν από μόλις δύο χρόνια που είχε σηκώσει μαζί με εμάς, στην πλάτη του την Ελλάδα. Τον ανέτρεψαν μια σειρά από οργναωμένα συμφέροντα, μια σειρά από πολιτικούς και μέσα από την Κ.Ο».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν και οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook