Πες μου που ζεις, να σου πω πόσο… κοιμάσαι

xypnitiriΗ εταιρεία Jawbone, που ειδικεύεται στην τεχνολογία καταναλωτών και «φορετών» συσκευών, που αποσκοπούν στο λεγόμενο «lifestyle tracking» (παρακολούθηση του τρόπου ζωής) μελέτησε τις συνήθειες χιλιάδων ανθρώπων με τη βοήθεια ειδικών μπρασελέ επί 24ώρου βάσεως και ανακάλυψε σημαντικά στοιχεία γύρω από το πώς περνούν τις ώρες τους οι κάτοικοι διαφόρων χωρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η νεοϋορκέζικη ψυχολογία του «δούλευε σκληρά, παίζε σκληρά» εξακολουθεί να παραμένει ζωντανή στο «Μεγάλο Μήλο».

Οι Ισπανοί, από την πλευρά τους, φαίνεται ότι έχουν αφήσει πίσω τους την πατροπαράδοτη… σιέστα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας inc.com, ο αναλυτής δεδομένων της Jawbone, Brian Wilt, εξήγησε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες χρήστες σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ και ακόμη 5.000 χρήστες των μπρασελέ από άλλες πόλεις εκτός ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτά στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας οι κάτοικοι της πόλης πέφτουν για ύπνο στις 22:57 και σηκώνονται στις 6:29.

Οι Μοσχοβίτες σβήνουν τα φώτα στην κρεβατοκάμαρα στις 00:46 και ξυπνούν στις 8:08 το πρωί.

Αυτοί που κοιμούνται τις λιγότερες ώρες (5 ώρες και 44 λεπτά κατά μέσο όρο) είναι οι κάτοικοι του Τόκιο.

Νέα Υόρκη

Η πόλη που… ποτέ δεν κοιμάται, στην πραγματικότητα πέφτει για ύπνο νωρίς τις καθημερινές, σε σχέση με άλλες μητροπόλεις, όπως η Μαδρίτη, το Ντουμπάι και το Τόκιο. Τα σαββατοκύριακα όμως… φροντίζει να επιβεβαιώνει και πάλι τη φράση με την οποία είναι γνωστή παγκοσμίως!

Πεκίνο

Στο Πεκίνο είναι γενικά αποδεκτό να παίρνει κανείς έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια του εργασιακού ωραρίου.

Ντουμπάι

Το Ντουμπάι «νυστάζει» τα πρωινά. Σχεδόν το 10% των ανθρώπων, που συμμετείχαν στην έρευνα, παρέμενε στο κρεβάτι μέχρι τις 11 το πρωί. Τα δεδομένα από το Ντουμπάι έδειξαν ακόμη, ότι η περίοδος του Ραμαζανιού επηρεάζει πολύ τις συνήθειες των κατοίκων, οι οποίοι παραμένουν ξύπνιοι ως αργά, προκειμένου να φάνε μετά το πέρας της νηστείας.

Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία, από την ίδια έρευνα:

  • Λιγότερος ύπνος: Τόκιο, Ιαπωνία – 5 ώρες και 44 λεπτά την ημέρα
  • Περισσότερος ύπνος: Μελβούρνη, Αυστραλία – 6 ώρες και 58 λεπτά την ημέρα
  • Πιο νωρίς στο κρεβάτι: Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία – 22:57
  • Πιο αργά στο κρεβάτι: Μόσχα, Ρωσία – 00:46
  • Ξυπνούν πιο νωρίς: Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία – 6:29
  • Ξυπνούν πιο αργά: Μόσχα, Ρωσία – 8:08

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ