Περιπολικό παρέσυρε ύποπτο | Εικόνες «σοκ»

περιπολικό-παρέσυρε-ύποπτο-εικόνες-237728

550_334_408598Ένα νέο περιστατικό υπερβολικής βίας εκ μέρους της αστυνομίας των ΗΠΑ έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς το βίντεο καταγράφει περιπολικό να πέφτει πάνω σε ύποπτο προκειμένου να τον αφοπλίσει.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος ένοπλος, Mario Valencia, περπατά στην άκρη του δρόμου πυροβολώντας στον αέρα όταν τον εντοπίζει το περιπολικό που οδηγεί ο αστυνομικός Michael Rapiejko, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να τον… αφοπλίσει αμέσως και με κάθε τρόπο.

Ανέπτυξε ταχύτητα κι έπεσε πάνω στον άνδρα ενώ στη συνέχεια το αυτοκίνητο συγκρούεται με μάντρα χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος διερχόμενος ή ο αστυνομικός. Ο ένοπλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, ωστόσο δύο ημέρες μετά πήρε εξιτήριο κι ετέθη υπό αστυνομική επιμέλεια.

Ο αστυνομικός διευθυντής Terry Rozema δήλωσε πως η σκέψη του αστυνομικού ήταν σωστή κι έσωσε τη ζωή του υπόπτου από πιθανό αυτοτραυματισμό, ωστόσο, η συνήγορος του Valencia έχει αντίθετη άποψη, λέγοντας πως «όσα βλέπουμε στο βίντεο υποδεικνύουν ότι υπήρξε υπερβολική χρήση βίας. Είναι θαύμα που ο πελάτης μου δεν σκοτώθηκε. Το θεωρώ γελοίο να λένε πως έσωσαν τη ζωή του άνδρα που είχε τάσεις αυτοκτονίας σκοτώνοντάς τον σχεδόν!».

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου, στην πόλη Μαράνα της Αριζόνα.

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook