Πασίγνωστη τρανσέξουαλ συνελήφθη στο Σότσι

πασίγνωστη-τρανσέξουαλ-συνελήφθη-στ-0

transexualΤην κράτησή της από τη ρωσική αστυνομία κατήγγειλε η τρανσέξουαλ, πρώην μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου, Βλαντιμίρ Λουξούρια, η οποία βρέθηκε στο Σότσι για να διαδηλώσει υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Σε μια προσπάθειά της να προωθήσει τα δικαιώματα των γκέι στη διοργανώτρια πόλη των Χειμερινών Αγώνων κι ενώ κρατούσε ένα πανό στο οποίο υπήρχε η φράση «οι γκέι είναι οκ», η Λουξούρια συνελήφθη από αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά το βράδυ της Κυριακής (16/2) και αφέθηκε ελεύθερη τις πρώτες πρωινές ώρες τις επόμενης ημέρας.

Όπως δήλωσε η 48χρονη οι αστυνομικοί της φέρθηκαν με ευγένεια και σεβασμό της κατέστησαν σαφές ωστόσο ότι δεν έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει. Πολλές ήταν οι χώρες και οι πολιτικοί αρχηγοί, ανάμεσά τους αυτοί των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, που δεν παρευρέθησαν στην τελετή έναρξης των Αγώνων στο Σότσι, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή τους για τον νόμο και την προπαγάνδα που εξαπλώνεται στη Ρωσία και αφορά τους γκέι αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα να μιλήσουμε για ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία σε διεθνές επίπεδο, διαφορετικά κανείς δεν θα μάθει και δεν θα ενδιαφερθεί», σχολίασε η Λουξούρια, η οποία έχει επιλέξει να ζει ως γυναίκα, όμως δεν έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Από την αστυνομία πάντως δεν επιβεβαιώθηκε το γεγονός, ενώ οι διοργανωτές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή της κράτησής της.

Κι ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ο νέος νόμος για τους γκέι είναι απαραίτητος για την προστασία της νέας γενιάς, οι διαδηλώσεις στο Σότσι συνεχίζονται, παρότι επιτρέπονται μόνο σε ειδικούς χώρους και μακριά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook