Παραδόθηκε ο ταμπουρωμένος περιπτεράς στα Χανιά | Το χρονικό της υπόθεσης | Photos +video

παραδόθηκε-ο-ταμπουρωμένος-περιπτερ-532345
Το θρίλερ που ήταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα, έλαβε τέλος.

Ο οπλισμένος άνδρας που είχε καταλάβει τα γραφεία, ζητώντας να του επιτραπεί να διατηρήσει το περίπτερο που έχει στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, παραδόθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας και οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο Νοσοκομείο Χανίων τραυματισμένος ελαφρά.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο που εξασφάλισε το zarpanews.gr

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr, ο 45χρονος μπήκε το πρωί στα γραφεία, ενώ ήταν σε έξαλλη κατάσταση και με το όπλο στον αέρα. Οι τρεις εργαζόμενες που βρίσκονταν εντός του κτιρίου, αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και στο σημείο έσπευσε άμεσα η ειδική ομάδα ΔΙΑΣ.

Μόλις αντιλήφθηκε τις αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο, ο μαινόμενος άνδρας άρπαξε μία εκ των εργαζομένων και βγήκε έξω από το κτίριο, χρησιμοποιώντας τη γυναίκα σαν ασπίδα.

Υπό τον πανικό του 45χρονου, ανταλάχθηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί με τους αστυνομικούς κι έτσι η γυναίκα βρήκε την ευκαιρία και δραπέτευσε από τα χέρια του.

Αμέσως η εργαζόμενη κλειδώθηκε μαζί με τις άλλες 2 συνδελφισές της σε ένα μικρό χώρο εντός των γραφείων και παρέμειναν εκεί μέχρι το μεσημέρι.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, ο 45χρονος τραυματίστηκε ελαφρώς στα πόδια, με επιδέρμιες εκδορές από τζάμια που έσπασαν στο σημείο.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι υπάλληλος του ΟΤΕ έκοψε την γραμμή του τηλεφώνου, προκειμένου να μην μπορεί ο 45χρονος να επικοινωνήσει και να παραδοθεί.

Στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ βρέθηκαν ο πατέρας του 45χρονου και ένας γιατρός, οι οποίοι προσπάθησαν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Εντέλει, μετά από πολλές προσπάθειες του ειδικού κλιμακίου διαπραγματευτών από το Ηράκλειο, ο οπλισμένος άνδρας παραδόθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας και οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο Νοσοκομείο Χανίων.

Λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι, βγήκαν εκτός κτιρίου οι 3 εργαζόμενες και αμέσως οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για κατάθεση.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι γυναίκες σοκαρισμένες από το συμβάν, προσπαθούν να συνέλθουν, ενώ ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή ο Αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κώστας Λαγουδάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης και Ειδικές δυνάμεις για τις διαπραγματεύσεις από το Ηράκλειο.

Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών στο βίντεο της Κρήτη Tv:

Διαβάστε τι είπε ο 45χρονος στο Πρώτο Θέμα:

«Προσπαθούν να με βγάλουν έξω και να με σκοτώσουν. Την Παρασκευή με έδιωξε ο εισαγγελέας από το γραφείο του που πήγα να καταθέσω την ένσταση, ο δήμαρχος με αγνόησε. Μου δώσατε υπόσχεση του είπα του Δημάρχου.

Ο παππούς μου είναι ο Τρούμαν. Έχω 5 παιδιά, έχω 0,05 σεντ πόθεν έσχες. Δεν έχω μία. Έδωσα στο δήμαρχο τα στοιχεία μου την Παρασκευή που τον είδα τυχαία σε ένα καφενείο. Σαββατοκύριακο δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Ξέρετε τι είναι να έρχεται ένα χαρτί ότι καταστρέφεται το περίπτερό σου; Κάναμε ένσταση. Είμαι 16 χρόνια εκεί πέρα εγώ με το περίπτερο.

Το αίτημα μου είναι να παραμείνει εκεί το περίπτερο. Ο διαπραγματευτής μου λέει βγες και θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο. Ομηρία έχουμε, δεν κάνουνε έκτακτο συμβούλιο; Με τις δικές μου σφαίρες θα σκοτωθώ, όχι με τις δικές τους. Μου παίξανε οι αστυνομικοί. έβγαλα πιστόλι για να ξεκλειδώσω την πόρτα, γιατί με κλείδωσαν απ έξω οι πονηρές οι κοπέλες. Αλλά δεν πειράζει. Δεν τις άγγιξα, ούτε τις απείλησα. Χορηγήθηκαν όλοι οι τοξικομανείς, έφυγαν, κλείδωσα την πόρτα και με μετά κάτι έγινε και με κλείδωσαν. Πήγαν με να με σκοτώσουν. Τώρα είμαι περιτριγυρισμένος από ελεύθερους σκοπευτές.

Κινδυνεύω αν βγω. Θέλουν να με πείσουν να βγω για να με σκοτώσουν. Γιατί έχω παρελθόν με την αστυνομία, έχω κάνει φυλακή 3,5 χρόνια. Δεν είμαι τυχαία περίπτωση. Η αστυνομία είναι με κράνη και ειδικό τζιπάκι. Έχω χάσει 2 κιλά αίμα, είναι ποταμός το αίμα και αρχίζω και ράβομαι μοναχός μου.

Δεν σταμάτησε η αιμορραγία δεξιά στην κοιλιακή χώρα. Θα μείνω στον λόγο της τιμής μου. Εγώ τις κοπέλες τις άφησα γιατί φοράω παντελόνια, τις κοπέλες θα πείραζα; Δύο κοπελιές είναι κλειδωμένες μέσα σε ένα δωμάτιο, φοβούνται. Ανοίγω την πόρτα να φύγουν και δεν θέλουν.

Δεν είχα ψωμί και γάλα τον παιδιών να φάνε και άνοιξα το περίπτερο. Καθάρισα 1 χρόνο από τα ναρκωτικά, είμαι σε πρόγραμμα. Δεν θα φύγω από εδώ αν δεν δω γραπτώς από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων την άδεια. Αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, είναι πατέρας πέντε παιδιών, συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, ενώ το αίτημα του είναι να δει τον Εισαγγελέα και να μιλήσει στον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, καθώς το περίπτερο που διατηρεί στο Ενετικό Λιμάνι, δεν έχει άδεια και πρόκειται να κλείσει. Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, έχει γίνει πρόταση στον 45χρονο, να λάβει άδεια ώστε να ανοίξει περίπτερο σε άλλο σημείο της πόλης, καθώς δεν είναι δυνατόν να βγάλει άδεια για το συγκεκριμένο περίπτερο, δεδομένου ότι έχει πεθάνει ο κάτοχος του.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

Το απόγευμα, στα Χανιά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Βαγγέλης Καφετζόπουλος που συναντήθηκε με τους εργαζομένους συνοδευόμενος από μέλη της διοίκησης του οργανισμού «σε μία προσπάθεια όχι μόνο να μάθουμε τι συμβαίνει αλλά και να στηρίξουμε το προσωπικό μας, τους ανθρώπους αυτούς που για επτά ώρες βρέθηκαν υπό καθεστώς ομηρίας και ανταπεξήλθαν με απόλυτη ψυχραιμία» όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook