Παπαδόπουλος: «Δικαίωση για όλους αυτό που έχει πετύχει ο ΟΦΗ»

παπαδόπουλος-δικαίωση-για-όλους-αυτ-513148

Η φετινή πορεία του ΟΦΗ και το σημείο που βρίσκεται σήμερα, ένα βήμα πριν από την άνοδο στη Super League, είναι δικαίωση για όλους, δήλωσε ο προπονητής του, Nίκος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104,2.

Δικαίωση για τον ίδιο, δικαίωση για τους παίκτες του, αλλά και δικαίωση για τους μετόχους του ΟΦΗ, οι οποίοι πήραν την ομάδα πριν από τρία χρόνια στη Γ’ Εθνική και είναι πολύ κοντά στο να την επαναφέρουν στην πρώτη κατηγορία.

Αναφέρθηκε ονομαστικά σε μετόχους που έχουν στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια, αλλά και σε ανώνυμους φίλους του ΟΦΗ οι οποίοι στις κρίσιμες στιγμές, ειδικά μετά τα Χριστούγεννα, βοήθησαν το σύλλογο.

Διευκρίνισε ότι αυτό που είπε ότι πήγαινε στην τράπεζα και έβαζε χρήματα στους παίκτες, δεν ήταν δικά του χρήματα, αλλά χρήματα ανθρώπων που ήθελαν να βοηθήσουν να μείνει όρθιος ο ΟΦΗ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι έχει κλάψει από χαρά σε αρκετές από τις τελευταίες νίκες του ΟΦΗ και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να βρίσκεται στην ομάδα, την οποία τον συνδέουν τόσα πολλά, αλλά και την πόλη και το περιβάλλον που αρέσει στον ίδιο και την οικογένεια του.

Ο προπονητής του ΟΦΗ δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα και τόνισε ότι οι μέτοχοι της ομάδας, με αρκετούς από τους οποίους είναι σε επαφή θα μείνουν κοντά για να βοηθήσουν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Αλετρά και τον Κώστα Καζανάκη και υπάρχει καλή διάθεση από όλους.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν θέλησε να μιλήσει περισσότερος για τις σκέψεις του σε ότι αφορά το χτίσιμο της ομάδας, για την επόμενη χρονιά, καθώς όπως ανέφερε προέχει να εξασφαλιστεί και μαθηματικά ο στόχος, ωστόσο υποστήριξε ότι πρόθεση του είναι να κρατήσει τον κορμό της ομάδας, όπως είχε κάνει και με τον Ηρακλή, που κράτησε το 80% των παικτών που ανέβασαν την ομάδα στη Super League.

 Μερικές από τις πιο σημαντικές αναφορές του Νίκου Παπαδόπουλου στην συνέντευξη που έδωσε στον Athleticradio 104.2:

-«Θεωρώ ότι μόνος του δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ο κόσμος που δεν τους γνωρίζει και που έχουν βοηθήσει την ομάδα σε πολύ δύσκολες στιγμές».

-«Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι ο ΟΦΗ έχει αρχίσει να ακούγεται ξανά σε όλη την Ελλάδα. Όμως, όπως είπα και στους παίκτες μου, υπάρχουν ακόμα αρκετά παιχνίδια όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να κατακτήσουμε τον στόχο μας».

-«Είμαι ευαίσθητος άνθρωπος. Δεν φοβάμαι να κλάψω γιατί είναι ένα συναίσθημα που δεν πρέπει να το κρύβεις. Θα το κάνω για ανθρώπους και πράγματα που αγαπάω. Νομίζω ότι αρκετοί έκλαψαν, από χαρά. Εκεί που βρισκόμασταν τον Ιανουάριο, βλέπουμε ότι υπάρχει δικαίωση για όλους αλλά περισσότερο για την ομάδα που δεν αξίζει να ταλαιπωρείται».

-«Το ότι η ομάδα βρίσκεται εδώ είναι και δικαίωση των μετόχων για αυτό που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Όμως δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από αυτούς. Θα πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματα τους και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε και εκείνους. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η βοήθεια, κάνοντας ένα σωστό οικονομικό πλάνο».

– «Αισιοδοξώ για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ γιατί υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται σωστά. Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα πιέσω καταστάσεις για να πάει η ομάδα στην σωστή κατεύθυνση και πάλι θα είμαι ο τελευταίος που θα πιέσει για να γίνουν μεταγραφές που θα πληρώνει αλόγιστα ο σύλλογος. Ο Παπαδόπουλος θέλει να μείνει στον ΟΦΗ. Σαν άνθρωπος έχω εισπράξει αγάπη. Θα επαναλάβω ότι δεν είμαι μόνος μου, είναι πολλοί εκείνοι που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα. Θα πρέπει να πω ένα μπράβο στον κύριο Καζανάκη γιατί είχαμε μια πρώτη κουβέντα και με τον κύριο Αλετρά. Ο κύριος Καζανάκης μου εξήγησε πως ήρθε κοντά στην ομάδα και ήταν συγκινητικό».

-«Οι μέτοχοι έχουν την διάθεση να βοηθήσουν. Έχω επαφές με πολλούς από αυτούς. Νομίζω ότι θα είναι κοντά και πρέπει να είναι κοντά γιατί τους έχει ανάγκη η ομάδα».

-«Ό στόχος της ομάδας τα πρώτα χρόνια είναι η σταθεροποίηση και στην συνέχεια να βλέπουμε ψηλότερα. Να κάνουμε σκάουτινγκ και τα παιδιά της Κρήτης να παρακαλάνε για να έρθουν στον ΟΦΗ».

– «Βρίσκω ανταπόκριση στα θέλω μου, βλέπω κοινή διάθεση. Πέρα από το μπάτζετ που πρέπει να είναι μαζεμένο, να μην ξαναφτάσει η ομάδα στο σημείο που ήταν. Στην διοίκηση το γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ομάδα πρέπει να οδηγηθεί εκεί. Η άποψη μου είναι ότι τα λεφτά των μετόχων πρέπει να γίνουν στις υποδομές»

– «Η ομάδα πρέπει να επικεντρωθεί την επόμενη σεζόν στις Κ20, Κ17, Κ15 και στο πως θα λειτουργήσει. Είναι τόσα πολλά που πρέπει να λύσει η ομάδα. Πρέπει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το ΒΑΚ. Να γίνει το 4ο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα. Να υπάρχει μια οργάνωση. Να μπορώ να φύγω και εγώ για μια εβδομάδα ώστε η ομάδα να μου δώσει την δυνατότητα να εκπαιδευτώ και να μάθω περισσότερα».

-«Η φετινή ομάδα εύκολα θα μπορούσε να μείνει στη Super League. Πρέπει να κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα αλλά θα είναι η πρώτη χρονιά στη Super League. Και το έχω πει προσωπικά σε παίκτη μου. Σε αυτό το ρόστερ που υπάρχει στην ομάδα, πρέπει να συμπληρώσεις κομμάτια σε αριθμό που να μην έχει πρόβλημα η ομάδα. Το 90% των παικτών που ήταν στην ομάδα, όταν ήμουν στον Ηρακλή, έμειναν όταν ανέβηκε».

-«Έχω μιλήσει με τον Δημήτρη Μάνο και υπάρχουν πιθανότητες να μείνει στον ΟΦΗ».

-«Ακούω για τον Μάνο ότι δεν έπαιζε πριν φύγει ο Κουσκουνάς. Την εμπιστοσύνη στον Μάνο την έδειξα από πέρυσι. Μάλιστα να το πω τώρα, ότι στην περσινή μου έκθεση που παρέδωσα έγραφα για τον Μάνο ότι είναι παίκτης που μπορούσε να φέρει χρήματα στην ομάδα. Πέρυσι έγινε πρόταση στον Μάνο να υπογράψει για τρία χρόνια αλλά ο παίκτης ήθελε για έναν. Ακούω συνέχεια ότι έπαιζαν βασικοί παίκτες και πριν τον Ιανουάριο. Ίσως δόθηκε η δυνατότητα σε κάποιους παίκτες να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Μπολάκης παίζει συνέχεια από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα».

«Η εικόνα δείχνει ότι άξια ανεβαίνουν ΟΦΗ και Άρης και πιστεύω ότι δεν αρμόζει σε αυτές τις δύο ομάδες να αγωνίζονται σε αυτήν την κατηγορία. Εύχομαι να ανέβουν και του χρόνου ομάδες με δυναμική και να μην υπάρχουν ομάδες με 100 και 200 φιλάθλους στη Super League».

«Ο ΟΦΗ πρέπει να φύγει από αυτό το πρωτάθλημα και να μην ξαναγυρίσει ποτέ. Ήταν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, δεν υπήρχε αυτό το περσινό και δεν ξέρω πως να το πω διακριτικά για τις δυο ομάδες που πήραν την άνοδο. Συναντήσαμε πάλι άσχημους αγωνιστικούς χώρου και για αυτόν τον λόγο η F.L. είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία. Δεν συναντήσαμε κακές διαιτησίες και πρέπει να πούμε μπράβο στην διοίκηση γιατί προστατεύτηκε η ομάδα».

-«Επαναλαμβάνω ότι η ομάδα δεν έχει πετύχει ακόμα, μαθηματικά, τον στόχο της και κάνω έκκληση σε εσάς να μην ανοίξουμε από τώρα την κουβέντα των ανανεώσεων. Έχω μιλήσει με όλους τους παίκτες και ξέρουν τι θέλω»

-«Όταν ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα, είχα πάντα ως στόχο να δουλέψω στον ΟΦΗ. Όταν ήρθα, ήρθα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ομάδας. Εμείς κερδίζαμε συνέχεια τα παιχνίδια, οι πρωτοπόροι δεν έχαναν όμως δεν είναι τόσο μεγάλο για να μπορείς να χτίσεις για τα επόμενα χρόνια. Μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ πρέπει να ξοδέψει χρήματα για να πάρει την άνοδο. Είναι ένα 15μηνο που βρίσκομαι εδώ. Αρέσει σε εμένα και την οικογένεια μου, είναι ευχάριστη η καθημερινότητα μου. Είτε αυτό έχει να κάνει με φίλους, με το κλίμα και την κουλτούρα του κόσμου».

-«Έχω κουραστεί ψυχικά να βιώνω τέτοιες καταστάσεις. Θέλει γνώση, μυαλό και προγράμματισμό. Κουράστηκα να ζω τέτοιες καταστάσεις και στον Ηρακλή που ήμουν για τρία χρόνια. Θέλω να δουλέψω κάτω από ιδανικές συνθήκες, σαν άνθρωπος είμαι μανιακός με την τελειότητα και αυτό που θέλω να υπάρχει όμως πρέπει κάποια στιγμή και εγώ αλλά και η ομάδα να δουλέψει κάτω από υγιείς συνθήκες. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει μείνει πίσω σε θέματα οργάνωσης».

-«Συνηθίζω να έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που μιλάω. Υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες και δεν σας κρύβω ότι είχα ενδοιασμό για το τι θα κάνω αφού δεν βρισκόταν λύση».

-«Τα Χριστούγεννα, υπήρχε ανασφάλεια μέσα στην ομάδα γιατί όλοι το έβλεπαν. Υπήρχε μια διοικητική κόντρα ανάμεσα στους μετόχους και την διοίκηση. Όλο αυτό το εξωαγωνιστικό περιβάλλον έδειχνε ότι δεν υπήρχε επόμενη μέρα. Η λέξη που ταιριάζει είναι η ανασφάλεια για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Βεβαίως και κάποιες υποσχέσεις που δόθηκαν πριν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και οι οποίες δεν τηρήθηκαν».

-«Από τους παίκτες που έφυγαν τον Ιανουάριο, μίλησα με ένα άτομο, δεν θέλω να πω το όνομα του, του είπα ότι κάνει λάθος και ότι έχει πάρει την χειρότερη απόφαση κάνοντας την χειρότερη επιλογή. Η ιστορία και το αποτέλεσμα δείχνει ότι έκαναν λάθος. Είναι επαγγελματίες, οκ παίρνουν τις αποφάσεις τους. Ήταν όλοι τους καλοί παίκτες, δεν το αμφισβητώ αλλά η ιστορία έδειξε ότι έκαναν λάθος. Προπονητές και ιδιοκτήτες άλλων ομάδων τους επηρέαζαν να πάνε σε άλλες ομάδες. Εγώ προσπάθησα να τους πείσω ότι η προσπάθεια θα γινόταν καλύτερα».

-«Για την φράση που είπα μετά το παιχνίδι με τον Άρη ότι  «πήγαινα στην τράπεζα για να βάλω χρήματα στους παίκτες» θέλω να πω ότι έτσι που βγήκε είναι σαν να έβαζα εγώ τα χρήματα. Και δεν είναι έτσι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι στην ομάδα και έβαζαν χρήματα. Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν αυτά τα χρήματα πριν το παιχνίδι με τον ΑΟΧ Κισσαμικό. Επαναλαμβάνω δεν τα έβαλα εγώ από την τσέπη μου. Καράτζης, Πολεμαρχάκης, Μηνάς Χαλκιαδάκης, Ορφανάκης, Κουμαντάκης, Μυλωνάκης. Και μπορεί να ξεχνάω κάποιον. Έβαλαν χρήματα για να μην χαθούν παίκτες από την ομάδα».

-«Δύο ανώνυμοι φίλοι του ΟΦΗ, ο Γιάννης και ο Μύρων, έβαλαν 32.000 ευρώ για να μην χαθούν παίκτες. Είναι πράγματα που σε δένουν όμως η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα δεν πρέπει να φτάνει σε αυτό το σημείο. Για αυτό λέω ότι πρέπει να υπάρχει ένας οικονομικός σχεδιασμός ώστε οι μέτοχοι να ξέρουν που πηγαίνουν τα χρήματα τους».

-«Για την εβδομάδα πριν από το καθοριστικό παιχνίδι με τον ΑΟΧανιά/Κισσαμικό, είχε φύγει ο Μίστερ, μας είχε ρίξει ψυχολογικά όλους, κάναμε προπόνηση με 13 παίκτες και αυτοί που έχουν μείνει, είναι σίγουρο ότι έλεγαν μέσα στο μυαλό τους, που πάμε εμείς; Όμως έγιναν μικρά πραγματάκια που έπαιξαν ρόλο. Οι τραυματίες έλεγαν ότι θα μπούμε και εμείς αποστολή. Λίγο χτύπησα στο φιλότιμο τους. Μετά τον αγώνα, στην συνέντευξη Τύπου είχα πει ότι θα γράψουν ιστορία και τα ονόματα τους θα μείνουν χαραγμένα στην ιστορία του ΟΦΗ. Αυτά που έγιναν πριν το παιχνίδι και η εξέλιξη του αγώνα ήταν καθοριστικά, γιατί καταλαβαίνετε ότι αν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα του ματς όλα θα ήταν αλλιώς. Όμως πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η αγάπη του κόσμου. Η αγάπη που έδειχνε ο κόσμος προς όλα αυτά τα παιδιά ήταν στοιχείο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο».

-«Εγώ αυτό που θυμάμαι από όταν ήμουν παίκτης ήταν ένα κορυφαίο αθλητικό κέντρο, δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και το βασικό, ένας πολύ καλός προπονητής. Στο μυαλό μου είναι ότι ένας παίκτης πρέπει να έρχεται με χαρά στην προπόνηση. Δυστυχώς στον ΟΦΗ δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Έλειπα όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχω ζήσει από κοντά τις δυσκολίες της ομάδας. Έπρεπε να απαιτήσω και να πιέσω να γίνουν πράγματα. Μαζί με τον Κώστα Ζερβάκη ήμασταν στο ΒΑΚ και φτιάχναμε πράγματα. Ήρθαν και έφτιαχναν τα αποδυτήρια, τις αίθουσες αποκατάστασης, το πρώτο γήπεδο».

-«Στον ΟΦΗ μεγάλωσα.Όταν έρχεσαι 17 χρονών και φεύγεις στα 27 και είσαι στο πλάι του Μίστερ, δεν μπορείς να έχεις διαφορετική φιλοσοφία. Το να μείνω τόσα χρόνια, είναι ένα όραμα που πρέπει να στο δώσει η διοίκηση. Η διοίκηση πρέπει να έχει το τριετές πλάνο και να πει «διαλέγω τον Παπαδόπουλο για να το υλοποιήσει. Η δομή της ομάδας πρέπει να είναι χτισμένη έτσι που θα επιλέγει έναν προπονητή που θα ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook