Παπαδημούλης: Η ελληνική οικονομία εισέρχεται στο μονοπάτι της ανάπτυξης

Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Südostschweiz ο Δ. Παπαδημούλης ερωτηθείς για τον ρόλο του ΔΝΤ απαντά: « Όταν μιλάμε για επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, δεν συμφωνούμε με το ΔΝΤ. Οι θέσεις του σε αυτό το ζήτημα δείχνουν ανεύθυνη στάση.

Όταν όμως μιλάμε για ελάφρυνση του χρέους, συμφωνούμε με τη θέση του ΔΝΤ. Και εδώ εκείνος που δημιουργεί προβλήματα είναι o Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε. Ωστόσο, και σε αυτό το ζήτημα βρήκαμε λύση, με ένα οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους».

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πλέον απομονωμένη. Από συνέβη αφενός γιατί από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε έτοιμοι και προχωρήσαμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος, αφετέρου γιατί υπάρχουν φωνές μέσα στην Ευρωζώνη που υποστηρίζουν τις θέσεις μας.

Στην Ευρώπη λαμβάνει χώρα μια αργή, σταδιακή αναθεώρηση των πραγμάτων: Η απομάκρυνση από τις δογματικές πολιτικές λιτότητας και η μετατόπιση προς την ανάπτυξη. Αυτό είναι καλό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», τονίζει ο Δ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η Ελλάδα βασίζεται και επιδιώκει μεγαλύτερη αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Οι εξελίξεις στην Τουρκία με την συνεχή αύξηση και συγκέντρωση εξουσιών από τον Ερντογάν, δεν είναι καλά σημάδια για την σταθερότητα στη γείτονα. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν είναι σταθερή και αξιόπιστη. Κατά συνέπεια, είναι ακόμα πιο σημαντικό η συμφωνία μετεγκατάστασης, όπως αποφασίστηκε στην αναθεώρηση του Συμφωνίας του Δουβλίνου, να εφαρμοστεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ