Πακιστάν: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φονικού καύσωνα | 782 θάνατοι μέχρι στιγμής

πακιστάν-σε-κατάσταση-εκτάκτου-ανάγκ-261983

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε το νότιο κρατίδιο Sindh, με την μεγαλύτερη πόλη του, το Καράτσι, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος στη χώρα από το φονικό κύμα καύσωνα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ.

Ο Φαρούκ Νταρ, εκπρόσωπος της Πακιστανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Ισλαμαμπάντ, δήλωσε στο TIME, ότι η υπερβολική ζέστη δεν είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για τη χώρα, αλλά ο παρών καύσωνας είναι άνευ προηγουμένου και ποτέ άλλοτε η κατάσταση δεν ήταν τόσο άσχημη.

pak2Αξιωματούχοι στην χώρα υπολογίζουν, ότι μέχρι σήμερα ο αριθμός των νεκρών από το κύμα καύσωνα που σαρώνει το Πακιστάν, ανέρχεται σε 782 άτομα, με την πλειοψηφία των θυμάτων στο Καράτσι, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα του κρατιδίου, Sindh, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος από τον φονικό καύσωνα.

pak3Παράλληλα, η αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κατάσταση, οι καθημερινές διακοπές ρεύματος, που κάνουν αδύνατη την χρήση ανεμιστήρων και air condition και η περίοδος του Ραμαζανιού, που υποχρεώνει τους μουσουλμάνους να μένουν νηστικοί κατά την διάρκεια της ημέρας, έχουν πυροδοτήσει διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης σε όλη την χώρα.

pak4Την περασμένη Δευτέρα η θερμοκρασία στο Πακιστάν ήταν 43 βαθμοί Κελσίου με 304 νεκρούς, την Τρίτη έπεσε στους 41 βαθμούς Κελσίου με 337 νεκρούς, ενώ σήμερα αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας έναν με δύο βαθμούς.

pak5

pak6

pak7

pak8

pak9protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook