Παίρνει τις… μεταρρυθμίσεις του και πετάει για Βερολίνο ο Τσίπρας

tsipras_merkelΚρίσιμη συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – Τι περιλαμβάνει το Ελληνικό σχέδιο – Στο Βερολίνο θα ανοίξει και η ατζέντα των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ενώ θα τεθούν και θέματα διμερών σχέσεων – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης

Με το φάκελο των μεταρρυθμίσεων ανά χείρας αναμένεται να προσέλθει στην κρίσιμη συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο Βερολίνο αναμένεται να ανοίξει και η ατζέντα των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη , ενώ θα τεθούν και θέματα διμερών σχέσεων.

Το σχέδιο που περιλαμβάνει στοχευμένη πολιτική κατά της φοροδιαφυγής, μοντέλο αποκρατικοποιήσεων με ταυτόχρονη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ριζική αναδιάρθρωση του Δημοσίου και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης συντάσσει η κυβέρνηση για να το παρουσιάσει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» τη ρευστότητα από την ΕΚΤ και τους δανειστές.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κινείται σε πυρετώδεις ρυθμούς ώστε να ετοιμαστεί έγκαιρα η λίστα των μεταρρυθμίσεων και να παρουσιαστεί από τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση με τη κυρία Μέρκελ, ώστε να επιβεβαιωθεί η βούληση της κυβέρνησης για την υλοποίηση της συμφωνίας που επετεύχθη στις 20 Φεβρουαρίου.

Η Καγκελάριος έχει καταστήσει σαφές ότι τα μέτρα που θα παρουσιαστούν θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Η γερμανική πλευρά, όπως επιβεβαιώθηκε και από την εκπρόσωπο Τύπου της Γερμανικής κυβέρνησης, Κριστιάνε Βιρτς, επιμένει στην απόφαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και θέτει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ανέλαβε.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η κυρία Μέρκελ δεν αναμένει ολοκληρωμένο και τελικό σχέδιο στη συνάντηση.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει αύριο κατά τις 11 π.μ. από την Αθήνα.

Στις 5 μμ τοπική ώρα θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και η κ. Μέρκελ θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση.

Στις 7μμ τοπική ώρα θα γίνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε λίγες ερωτήσεις και αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες τους από κάθε πλευρά.

Πηγή:protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ