Πέφτουν σπίτια από τις κατολισθήσεις στην Καρδίτσα | Video

Πρωτοφανείς εικόνες αντικρίζουν οι κάτοικοι της Βατσουνιάς, του Μουζακίου Καρδίτσας.
Το φαινόμενο των κατολισθήσεων-καθιζήσεων του εδάφους είναι και εδώ έντονο και μάλιστα ένα σπίτι γκρεμίσtηκε, ενώ σε ένα άλλο διπλανό έσπασαν τα θεμέλιά του και είναι θέμα χρόνου να πέσει και αυτό.

Στην ίδια περιοχή, αποθήκες έχουν υποστεί ρήγματα, ενώ στα οικόπεδα έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ρήγματα. Μία αποθήκη ιδιοκτησίας του κ. Ζωγράφου Μιχαήλ, έχει υποστεί ρήματα. Νερά πηγάζουν από παντού. Πάνω από το χωριό οι βουνοκορφές του Τυμπάνου και της Καραβούλας είναι χιονισμένες.

Πρώτη φορά δημιουργείται τέτοιο φαινόμενο στην περιοχή τους, δηλώνουν οι κάτοικοι…

Η κα Φωτεινή Νικολάου είναι σήμερα 100 χρονών και δηλώνει την ανησυχία της. «Έχουμε πρόβλημα μη πέσουν τα σπίτια, να σταματήσουν τη Βούλια (την κατολίσθηση δηλ.). Ο κ. Αστέριος Κάνζτιος κάτοικος Βατσουνιάς, έχει ένα κτήμα πάνω από το σημείο που σημειώθηκαν αρχικά τα μεγάλα ρήγματα και μας δείχνει από ποιοι σημείο ξεκινάει η κατολίσθηση. Σε ένα άλλο σημείο του χωριού, έχει δημιουργηθεί ρήγμα και ο κ. Γιώργος Δημ. Νικολάου μας εξηγεί πως θα υπάρξει πρόβλημα μετά την εξέλιξη του φαινομένου.

Στο κεντρικό ρέμα έχουν φύγει τα αντιπλημμυρικά πλέγματα και το νερό «τρώει» το οικόπεδο και κινδυνεύει το διπλανό καφενείο και το σπίτι εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης, όπως δηλώνει στην κάμερα η κα Αμαλία Γεροπάνου.

Οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί από την εξέλιξη των φαινόμενων και ζητούν την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας να μη συμβούν ακόμη χειρότερα και στην εσχάτη να χαθούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές…

Πηγή: newsit.grtrikalaola.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Μουσική συνάντηση στον Κεφαλά Αποκορώνου
Επόμενο άρθροΧανιά | Εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου Κρήτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ