Πάπας Φραγκίσκος: Το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές

PAPASΑπίστευτες δηλώσεις παραδοχής από τον πάπα Φραγκίσκο.Το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές λέει ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας

“Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, όπως μου λένε συνεργάτες μου, υπολογίζεται ότι το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές”, τονίζει σε δηλώσεις του προς την ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο πάπας Φραγκίσκος. Και συνεχίζει:
“Στο 2% αυτό, όμως, υπάρχουν επίσκοποι, ακόμη και καρδινάλιοι. Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο δεν με καθησυχάζει, κάθε άλλο”, προσθέτει ο ποντίφικας.
Ο Φραγκίσκος θέλησε, να παρομοιάσει , επίσης, την παιδεραστία με την λέπρα, προσθέτοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου.
Στη συνομιλία του με τον ιδρυτή της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα Εουτζένιο Σκάλφαρι ο πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο υπογράμμισε, επίσης, ότι “εργάζεται για να πετύχει την στενότερη δυνατή επαναπροσέγγιση των ρωμαιοκαθολικών με τους ορθοδόξους, τους αγγλικανούς, αλλά και με τους εβραίους.”
Ο Φραγκίσκος ανέφερε, παράλληλα, ότι “και η στάση της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στο πρόβλημα της μαφίας πρέπει να αλλάξει. Δεν θα πρόκειται, στο εξής, μόνον για μεμονωμένες καταγγελίες, θα πρέπει να μετατραπεί σε μια διαρκή στάση”.
“Μαφία και παιδεραστία. Η Εκκλησία, ο λαός του Κυρίου, οι κοινότητές μας, θα πρέπει να αναμετρηθούν αυτές τις δύο σημαντικότατες προτεραιότητες”, ολοκληρώνει, τέλος, ο Αργεντινός ποντίφικας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Έσωσε όλη του την περιουσία πρώην υπάλληλος της ΔΕΔΙΣΑ
Επόμενο άρθροΈρχεται από το Μαρόκο για τον Σήφη… ο “γητευτής των κροκόδειλων”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ