Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΗΜΑΡ πήγε… ΣΥΡΙΖΑ

ο-υποψήφιος-δήμαρχος-της-δημαρ-πήγε-σ-141109

syriza-simaΟ μέχρι πρότινος υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ  Ηλίας Τζανετουλάκος θα «μετακομίσει» στον συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας» του υποψηφίου δημάρχου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Θοδωρή Δρίτσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο κ.Τζανετουλάκος «η αυτοδιοικητική κίνηση “Πειραιάς 2014+” (Π14+) λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο αυτοδιοικητικό τοπίο του Πειραιά με την υποψηφιότητα Μώραλη-Μαρινάκη και ορατούς τους κινδύνους «Μπερλουσκονοποίησης» της πολιτικής ζωής,αποφάσισε να συστρατευθεί με το Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η Πόλη μας» και να πάρει μέρος στο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο Δήμαρχο τοΘοδωρή Δρίτσα προκειμένου να συμβάλει αλλά και να καταστήσει σαφές ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ο Πειραιάς να περάσει στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων. Με το «Λιμάνι της Αγωνίας» μας χωρίζουν πολλά. Μας ενώνει ωστόσο η αγάπη μας να αγωνιστούμε για έναν Πειραιά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο».

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ότι δεν θα στηρίξει κάποιον υποψήφιο και πλέον -με απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής- καλεί φίλους και οπαδούς να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Το σκηνικό είχε πλέον αλλάξει στο μεγάλο λιμάνι της χώρας και τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί στις διεργασίες στην Κεντροαριστερά και στην Αριστερά και ειδικότερα στη στάση που θα κρατούσε ο κ. Τζανετουλάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη το απόγευμα έγινε ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ με τα κομματικά στελέχη στον Πειραιά κατά την οποία εξετάστηκαν οι εναλλακτικές λύσεις και προκρίθηκε τελικά η απόφαση να καλέσουν τα μέλη της οργάνωσης του κόμματος στον δήμο του μεγάλου λιμανιού να λειτουργήσουν με βάση τις αξίες και τις αρχές της Δημοκρατικής Αριστεράς για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Έτσι η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συζήτησαν και για το εκλογικό τοπίο που διαμορφώθηκε στον Πειραιά και αποφάσισαν να μην υποστηριχθεί κανένα από τα ήδη κατατεθειμένα ψηφοδέλτια, επειδή δεν καλύπτουν τα απαραίτητα αυτοδιοικητικά και πολιτικά κριτήρια».

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες είχαν υπάρξει διερευνητικές επαφές με τον συνδυασμό του κ. Θ. Δρίτσα «Λιμάνι της αγωνίας» που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ο κ. Δρίτσας το προηγούμενο χρονικό διάστημα απηύθυνε πρόσκληση για συστράτευση σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές δυνάμεις και στους πολίτες του Πειραιά, ανεξάρτητα από την κομματική διαδρομή τους, και με αφορμή το κάλεσμα αυτό είχαν ξεκινήσει και οι πρώτες επαφές με τον συνδυασμό του κ. Τζανετουλάκου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος άφηνε ένα τόνο αισιοδοξίας καθώς σε δηλώσεις του επεσήμανε για τους συνυποψηφίους του ότι «ο Πειραιάς δεν είναι για τα δόντια τους και είναι πολύ σκληρός για να παραδοθεί. Δεν θα γίνει αποικία ανεργίας ή φτηνής εργασίας, αποικία των βαρόνων της παλαιοκομματικής λογικής και του θεάματος». Πρόσθεσε επίσης πως «ο Πειραιάς χρειάζεται Ήθος, Γνώση, Ανθρωπιά και Αγωνιστικότητα. Χρειάζεται αυτά που διαθέτει σε αφθονία ο συνδυασμός μας και για τα οποία σας ζητάμε να μας στηρίξετε. Κι εμείς υποσχόμαστε να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης».

Την απόφαση της ΔΗΜΑΡ σχολίασε στο Twitter ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης γράφοντας: «“Ίσες αποστάσεις» από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, απέναντι στους Δρίτσα, Μιχαλολιάκο κ Μώραλη στον Πειραιά! Μετεωρισμός που κρύβει σκοπιμότητες…»

Πηγή: tovima.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook