Ο «σεισμός» στο Νοσοκομείο Χανίων και οι απεγκλωβισμοί από ασανσέρ και αποκλεισμένο όροφο | Photos + Videos

ο-σεισμός-στο-νοσοκομείο-χανίων-και-753618

Μεγάλη κινητοποίηση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων το πρωί της Δευτέρας, αφού πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη άσκηση εκκένωσης τμήματος του κτηρίου, υπό το βλέμμα του διοικητή, Μηνά Βουλγαρίδη, αλλά και του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) Νικόλαου Παπαευσταθίου.

Στο σενάριο της άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας, η οποία εντάσσεσαι στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ», έχει γίνει σεισμός και το νοσοκομείο εμφανίζει ρωγμές σε τοίχους, σε εξωτερικά κλιμακοστάσια, σε κολώνες ενώ καταρρέουν ψευδοροφές και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης τμήματος του κτιριακού συγκροτήματος.

Έτσι η μόνη λύση είναι η εκκένωση του χώρου, με σκηνές να στήνονται σε σημείο έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Αν και οι συνθήκες ήταν ιδανικές (δεν επιτρεπόταν το παρκάρισμα -ούτε το διπλοπαρκάρισμα- σήμερα στους δρόμους γύρω από το σημείο προκειμένου να μην εμποδίζονται πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, ενώ μέχρι και ο στρατός είχε συμβάλει στην άσκηση με σκηνές αφού το νοσοκομείο δεν διέθετε αρκετές), όπως όλοι τόνισαν, σημασία έχει να κατανοήσει ο εργαζόμενος τι θα πρέπει να κάνει σε ανάλογη περίπτωση.

Τα… προγραμματισμένα απρόοπτα στο πλαίσιο της άσκησης δεν έλειψαν. Τρία ήταν τα περιστατικά που χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.
Αρχικά, μία γυναίκα εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ:

Έπειτα, το φαρμακείο έχει τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ μία γυναίκα αγνοείται. Οι πυροσβέστες ερευνούν και την βρίσκουν λιπόθυμοι.

Μία τραυματίας έχει εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Η πυροσβεστική δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσεγγίσει από τις ταράτσες και να την μεταφέρει με φορείο.
Για την σημερινή άσκηση μίλησαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Μηνάς Βουλγαρίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο τομεάρχης του ΕΚΑΒ Χανίων, Αντώνης Κιοπές, η υποδοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Γιακουμάκη, καθώς και ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) Νίκος Παπαευσταθίου:

Πλάνα και στιγμές από την διαδικασία:
zarpanews.gr

One thought on “Ο «σεισμός» στο Νοσοκομείο Χανίων και οι απεγκλωβισμοί από ασανσέρ και αποκλεισμένο όροφο | Photos + Videos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook