Ο ΝΟΧ γιόρτασε τα 30 χρόνια τεχνικής κολύμβησης | Photos

ο-νοχ-γιόρτασε-τα-30-χρόνια-τεχνικής-κολ-191057

IMG_6712

Πολύ μεγάλη συγκίνηση, με αμέτρητες αναμνήσεις από το παρελθόν και τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση του τμήματος τεχνικής κολύμβησης, περιείχε η εκδήλωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων τεχνικής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (7/12) το μεσημέρι στο κέντρο «Κανάρια».

Δεκάδες αθλητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ενίσχυσαν το τμήμα, δίνοντάς του στο παρελθόν μεγάλη οντότητα και το οποίο κατάφεραν κι έφεραν και καταξίωσαν στην κορυφή του αθλήματος στην Ελλάδα, ήταν εκεί, προκειμένου να θυμηθούν, να διηγηθούν τις εμπειρίες τους και να μοιραστούν όμορφες στιγμής που μόνο το μεγαλείο του αθλητισμού μπορεί να προσφέρει.

IMG_6704

Κεντρικά πρόσωπα ο Ηλίας Καλαμαρίδης και ο Τάκης Χουλιόπουλος που πρωτοστάτησαν την περίοδο 1983-84 στη δημιουργία του τμήματος, το οποίο έμελλε στην πορεία του χρόνου να χαρίσει τεράστιες επιτυχίες, ακόμα και σε παγκόσμια κλίμακα, στον χανιώτικο και τον ελληνικό αθλητισμό. Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου, θέση στην οποία παραμένει ακόμα και σήμερα, έχοντας για στήριγμα τον Νότη Βερναδάκη, τιμήθηκε τόσο από τον διοργανωτή της εκδήλωσης, σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, όσο και από τη διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου για το τεράστιο έργο που έχει προσφέρει όλες αυτές τις δεκαετίες και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Vravefsi-Xouliopoulos

Επίσης, ο σύλλογος τίμησε τον κ. Τάκη Χουλιόπουλο που είχε την έμπνευση, σε εποχές πολύ δύσκολες, να προχωρήσει στη δημιουργία του τμήματος έχοντας για συμπαραστάτη του τον κ. Καλαμαρίδη.

Vravefsi-Kalamaridi-apoSyllogo

Ο κ. Χουλιόπουλος έχει να θυμάται από τότε: «Είχα πρωτοστατήσει πράγματι στη δημιουργία του τμήματος. Με πολύ κόπο καταφέραμε και δημιουργήσαμε το τμήμα, αλλά αν δεν είχα βοηθό τον Ηλία Καλαμαρίδη ο οποίος είχε τις τεχνικές γνώσεις κι εγώ τη δύναμη για να οργανώσω το τμήμα, δεν θα πετυχαίναμε τίποτα. Η συγκίνησή μου είναι αρκετά μεγάλη».

Ο Ηλίας Καλαμαρίδης βουρκωμένος για την αγάπη με την οποία μίλησαν γι’ αυτόν πρώην αθλητές του, είπε: «Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή μέρα… Όντως η αθρόα προσέλευση των παλιών αθλητών αυτής της τριακονταετίας μας έκανε να συγκινηθούμε και να θυμόμαστε παλιές στιγμές, ξεχωριστές και ιδιαίτερες. Στιγμές που θα μας ακολουθούν για όλη μας τη ζωή… Υπάρχουν παιδιά που πραγματικά, μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε! Βρεθήκαμε για να θυμηθούμε αυτές τις στιγμές και ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό».

Πρώτοι αθλητές του τμήματος τεχνικής κολύμβησης ήταν η Ρούλα Κατσιγαράκη, η Μένια Καλαϊτζάκη, ο Δημήτρης Κιαπέκος και ο Γιώργος Χατζηδάκης. Οι πρώτες πολύ μεγάλες επιτυχίες ήρθαν το έτος 1997, με τον Αιμίλιο Τσεπέτη και την Κλειώ Κοκκινάκη να ήταν οι πρώτοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου που κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα. Την αμέσως επόμενη σεζόν ακολούθησαν οι Γιώργος Γεωργιάδης, Νίκη Μύταλη, Κατερίνα Παπαδογιάννη και Κλειώ Κοκκινάκη…

Kokkinaki-Tsepetis

Η Κλειώ Κοκκινάκη έχει να θυμάται: «Ξεκίνησα στον Ναυτικό Όμιλο το 1992 και πρώτη φορά μπήκα στην Εθνική το 1997. Ό,τι και να πω είναι λίγο… Μέσα στο κολυμβητήριο γνώρισα τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Οι καλύτεροί μου φίλοι είναι από αυτόν τον χώρο. Ο προπονητής μου… Το αρχικό μου κίνητρο ήταν να μην στενοχωρήσω τον προπονητή μου, διότι ο προσωπικός μου στόχος άρχισε αργότερα! Στα 16 μου ήμουν τόσο μικρή… Τον έβλεπα όμως να το θέλει τόσο πολύ και αυτό ήταν το κίνητρό μου! Ήταν μια απίστευτη εμπειρία όταν μπήκα στην Εθνική ομάδα. Φύγαμε δύο 16χρονα παιδιά τότε από τα Χανιά, εγώ και ο Αιμίλιος Τσεπέτης και πήγαμε στην Ουγγαρία ανάμεσα σε ονόματα απίστευτα εκείνη την εποχή. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Ήταν μία εμπειρία που θα την έχω να τη λέω στα παιδιά μου…».

Ο Αιμίλιος Τσεπέτης: «Ήμουν αθλητής του Ναυτικού Ομίλου από το 1994 μέχρι το 2000. Όλο αυτό το διάστημα είχα επιτυχίες σε διάφορους τομείς, ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο κι έχω πολλές στιγμές χαράς. Μεγαλύτερη αγωνιστική μου επιτυχία ήταν μια 6η παγκόσμια θέση το 1996. Οι αναμνήσεις όμως είναι πάρα πολλές, χαράς, επιτυχιών, προσπαθειών, ανεμελιάς, πόνου, αποτυχίας, αλλά ακόμα και αυτές, οι κακές αναμνήσεις «δένουν» όλο το… πακέτο που σε κάνουν να θυμάσαι και να προχωράς στη ζωή σου».

Georgiadis

Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιάδης, νυν προπονητής της Βουλιαγμένης στην τεχνική κολύμβηση, έχει να θυμάται από τα δύο χρόνια που κολύμπησε για λογαριασμό του Ν.Ο. Χανίων: «Ξεκίνησα σε σωματείο της Αθήνας και πήρα μεταγραφή στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων στον οποίο αγωνίστηκα για δύο χρόνια, το 1997 και το 1998. Μου είχε κάνει τότε μεγάλη εντύπωση το δέσιμο της ομάδας και η λειτουργία της και πιστεύω ότι αποτελεί πρότυπο για όλα τα σωματεία της Ελλάδας. Δεν μπορώ να ξεχάσω τους ανθρώπους που με βοήθησαν και μου στάθηκαν εκείνη την περίοδο. Πραγματικά είναι αξέχαστα χρόνια, γι’ αυτό και βρέθηκα σε αυτή την εκδήλωση ερχόμενος από την Αθήνα… Κοντά στον προπονητή κ. Καλαμαρίδη έμαθα πάρα πολλά πράγματα».

Η εκδήλωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων τεχνικής κολύμβησης ήταν ομολογουμένως πολύ ξεχωριστή, με τη συγκίνηση να είναι τεράστια. Στο πλαίσιό της υπήρξαν μάλιστα μέσω της βοήθειας της τεχνολογίας συζητήσεις από το Skype με αθλητές που ζουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή του κόσμου, όπως ο Γιάννης Τσουρουνάκης που χαιρέτισε τους παλιούς συναθλητές και φίλους του από τον Καναδά.

Η πρόεδρος του συλλόγου, κα Κική Σαλεβουράκη, είπε: «Νομίζω ότι η πορεία ενός τμήματος εξαρτάται πάρα πολύ από το παρελθόν. Υπάρχει συνέχεια, το παρελθόν είναι οδηγός και προσπαθούμε για το καλύτερο. Προσπαθούμε από την πλευρά μας να κρατάμε το τμήμα σαν μία οικογένεια. Οι καινούργιοι να γνωρίζονται με τους παλιούς και να προκύπτουν οφέλη για το τμήμα. Είμαστε μία οικογένεια, οι γονείς και τα παιδιά κι έτσι θέλουμε να μείνουμε».

Vravefsi-Salevourakis-Pitarokoilis-Tsourounakis

Όσο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύλλογος: «Οι προκλήσεις μας είναι να προσεγγίσουμε παιδιά και γονείς, να είναι κοντά στον Σύλλογο και να μας βοηθούν. Το δυναμικό του τμήματος είναι αρκετά καλό πια, με τα παιδιά να αυξάνονται, αφού έρχονται ολοένα και περισσότεροι νέοι αθλητές. Έχει δημιουργηθεί ένα φυτώριο που είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι προσπαθούμε να είμαστε κοντά και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το τμήμα και τα παιδιά».

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι αθλητές που κλήθηκαν το 2014 στην Εθνική ομάδα, Αλέξανδρος Πιταροκοίλης, Βασίλης Σαλεβουράκης, Αντώνης Τσουρουνάκης, Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου και Ροζάννα Λαμπαρδάκη ενώ τιμήθηκαν επίσης, ο Ηλίας Καλαμαρίδης, ο Τάκης Χουλιόπουλος, με τον τελευταίο να τον βραβεύει ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Vravefsi-Kalamaridi-apoSyllogo Vravefsi-Lampardaki-Kalogeropoulou Vravefsi-Kalamaridi-apoDSNOX

Αναλυτικά οι παλιοί αθλητές και αθλήτριες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν οι εξής: Ατζαράκη Βάσω, Βερναδάκης Νότης, Γεωργιάδης Γιώργος, Διγαλάκης Γιάννης, Δοξάκη Κυριακή, Δοξάκης Αρης, Δοξάκης Ευτύχης, Ηλιάκη Μαριάννα, Καλαμαρίδη Χρύσα, Καλογεροπούλου Στέλλα, Καρπαθάκη Πόπη, Καρπεράκης Στέλιος, Κελάκης Παναγιώτης (μέσω Skype), Κελλάκη Θάλεια, Κελλάκης Γιάννης, Κοκκινάκη Κλειώ, Κουκουβίτη Στέλλα (μέσω βίντεο), Κούνδουρου Γιώτα, Κυριακουλάκης Θρασύβουλος, Μάργαρη Αντζελα, Μάργαρη Τζοάννα, Μαρή Ειρήνη, Μαρκάκη Μαριάντα, Μαρκάκης Νίκος, Μητσοτάκης Μιχάλης, Μόρτoγλου Εβελίνα, Μπομπολάκη Ολγα, Μπουλταδάκη Κέλλυ, Μπουλταδάκης Μάνος, Ξηρουχάκη Μαρία (μέσω Skype), Ξηρουχάκης Μενέλαος, Παπαδάκη Δήμητρα, Παπαδάκης Ηλίας, Παπαδογιάννη Κατερίνα, Παπαδογιάννης Κων/νος, Πλατσιδάκης Γιώργος, Πούλακα Πελαγία, Πουλιδάκη Μαρία, Πουλιδάκης Ηλίας, Σγουρού Ευαγγελία, Σγουρού Ευαγγελία, Σιδέρης Ιωάννης, Ταμπακοπούλου Ντέπυ, Τουρνά Σοφία, Τσαφαράκης Στέλιος, Τσεπέτης Αιμίλιος, Τσουρουνάκης Γιάννης (μέσω Skype), Τωμαδάκη Μαρία, Φουράκη Κατερίνα, Φραγκούλης Νικήτας, Φυτράκη Σταυρούλα, Χαϊδεμενάκη Νίκη, Χαραλαμπίδης Μάριος, Χουλάκη Δήμητρα, Χουλάκης Μιχάλης.

Πρόταση για την ανάληψη του πρωταθλήματος κολύμβησης

Αίτηση για την ανάληψη του πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης έχει αποστείλει εδώ και μερικές ημέρες ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων προς την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος. Αυτό συνέβη την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, έχοντας προηγηθεί συνάντηση των σωματείων της Περιφέρειας Κρήτης και της περιφερειακής επιτροπής κολύμβησης στον Άγιο Νικόλαο.

Είναι γνωστό ότι ο Ναυτικός Όμιλος διαθέτει όλη την προαπαιτούμενη υποδομή σε χώρους πισινών (50μ., 25μ.), γυμναστηρίου, ηλεκτρονικών πινάκων, καθώς επίσης το προσωπικό δυναμικό (γραμματεία, αγωνοδίκης επιτροπή, εθελοντές) και τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κολύμβησης για την άρτια διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των κολυμβητών και κολυμβητριών που συμμετείχαν στο προηγούμενο πρωτάθλημα, την περίοδο 2013-14, ήταν σε σύνολο 1.779.

Ο Ναυτικός Όμιλος τελεί σε αναμονή της απάντησης και αναμένεται πολύ σύντομα να γνωρίσει την απόφαση της ΚΟΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook