Ο «μπόγιας» ξανά στους δρόμους των Χανίων… Στα Δικαστήρια η φιλοζωική κατά της Δημοτικής Αρχής

ο-μπόγιας-ξανά-στους-δρόμους-των-χαν-723984

«Έχουμε μια δημοτική αρχή κυνική, ανάλγητη και αδιάφορη» κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων στα Χανιά που σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοίνωσαν ότι προσφεύγουν στα δικαστήρια «ελπίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συναισθανθεί τον κατήφορο που έχει πάρει, θα παραμερίσει αυτούς που την εκβιάζουν» και θα συνεργαστεί με τα φιλοζωικά σωματεία και τους εθελοντές πολίτες για την προστασία των ζώων.

«Η εποχή του μπόγια αναβιώνει στα Χανιά»

«Ζώα περισυλλέγονται από τη μία γειτονιά και ξεφορτώνονται σε άλλη, χωρίς κανένα σχεδιασμό» κατήγγειλαν, εξηγώντας πως η Δημοτική Αρχή έχει συνάψει εργολαβία με ιδιώτη περισυλλογέα, ο οποίος υπακούει σε εντολές υπηρεσιακών, ενώ η αρμόδια πενταμελής επιτροπή του Δήμου έχει καταστεί ανενεργή, εξαιτίας, όπως κατήγγειλαν, «εκβιασμών» από ιδιώτες κτηνιάτρους που κρατούν δέσμιο τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Μάλιστα, όπως προσέθεσαν, αυτά τα ζώα εγκαταλείπονται φρεσκοχειρουργημένα στον δρόμο χωρίς μέριμνα για την υγεία ή την σίτισή τους και με όποιο κίνδυνο για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Ακυρώνουν εθελοντικές στειρώσεις και πληρώνουν ιδιώτες!

Όπως έγινε γνωστό, εθελοντικές στειρώσεις στα Χανιά έχουν να πραγματοποιηθούν περισσότερο από έναν χρόνο, αφού οι μεν δράσεις των Ευρωπαίων εθελοντών «σαμποτάρονται» από Έλληνες κτηνιάτρους, οι δε δράση των Ελλήνων εθελοντών ακυρώθηκε, χωρίς καμία ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου Χανίων.

Την ίδια ώρα, όπως κατήγγειλαν «ο Δήμος Χανίων προτιμά να πληρώνει για τη στείρωση ζώων σε ιδιώτες κτηνιάτρους, σπαταλώντας τα κονδύλια που διαθέτει για τα αδέσποτα και ζημιώνοντας τους δημότες».

«Πλήρης αδιαφάνεια στον Δήμο Χανίων»

Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για να σταματήσει αυτή η ανομία αλλά είναι σαν να απευθυνόμαστε σε τοίχο. Μάταια προσπαθήσαμε (…) όμως εισπράξαμε την παντελή αδιαφορία και τον εμπαιγμό των αρμοδίων παραγόντων του Δήμου. Καταθέτουμε συνέχεια προτάσεις αλλά συναντάμε το απόλυτο τίποτα, παρακαλάμε να βοηθήσουμε ώστε τα ζώα να μην εγκαταλείπονται στην μοίρα τους αλλά τίποτα. Πλήρης αδιαφάνεια και κρυψίνοια τα χαρακτηριστικά της τακτικής και πολιτικής του Δήμου Χανίων» ανέφεραν, αντιπαραβάλλοντας το παράδειγμα άλλων Δήμων της Κρήτης (Αποκόρωνα, Ρεθύμνου κλπ) όπου οι Δημοτικές Αρχές, κινούμενες σε συνεργασία μαζί τους έχουν μειώσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τους πληθυσμούς των αδέσποτων και κατηγορώντας τον Δήμαρχο Χανίων ότι ενεργεί υποκύπτοντας σε εκβιασμούς και απειλές.

zarpanews.gr

One thought on “Ο «μπόγιας» ξανά στους δρόμους των Χανίων… Στα Δικαστήρια η φιλοζωική κατά της Δημοτικής Αρχής

  1. Θα πρεπει να διερευνηθουν εαν το προσωπικο,το οχημα και τα μεσα που
    διαθετουν για την περισσυλογη των ζωων ειναι πιστοποιημενα οπως οριζει η
    νομοθεσια.Γινονται γνωστες οι τοποθεσιες που γινεται η
    επανατοποθετηση ωστε οι φιλοζωοι να
    φροντισουν για παροχη τροφης και νερου?Στα μερη που τα επανατοποθετει
    φροντιζει ο Δημος να υπαρχουν ταιστρες και ποτιστρες?Εγκαταλειπονται οντως φρεσκοχειρουργημενα τα ζωα στον δρομο?Αν συμβαινουν τα παραπανω τοτε συντελειται το αδικημα οχι μονο της παθητικης αλλα και της ενεργητικης
    κακοποιησης ζωου κατ εξακολουθηση συμφωνα με τους νομους 4039/2012,4235/2014 καθως και και με την 1/2013 εγκυλιο της Εισαγγελεως του Αρειου Παγου κ. Ευτερπης Κουτζαμανη και θα πρεπει να επιβληθουν στον Δημο
    τοσο οι ποινικες κυρωσεις οσο και τα διοικητικα προστιμα που οριζει η
    νομοθεσια.Τα παραπανω ειναι αυτεπαγγελτως διωκομενα αδικηματα και ο θα πρεπει να παρεμβει ο Εισαγγελεας.Κανεις δεν ειναι πανω απο τους νομους.Επισης το θεμα θα πρεπει να κοινοποιηθει στην Κεντρικη Ενωση Δημων,στον Αρειο Παγο,στο Υπουργειο Δικαιοσυνης καθως και στο Υπουργειο Εσωτερικων.Μπραβο στον Συλλογο για τις ενεργειες του!Γιατι δεν ακολουθουν το παραδειγμα του Δημαρχου κ.Κουκιανακη που ελυσε επιτυχως το ζητημα?

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook