Ο Έλληνας και ο Αιγύπτιος αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε άσκηση στην Κρήτη | Photos

Τα χθεσινά παίγνια των ελληνικών και αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων που συμμετέχουν στην άσκηση με την επωνυμία «Μέδουσα» η οποία πραγματοποιείται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο ομόλογός του αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου επιβιβάστηκαν διαδοχικά στην αιγυπτιακή φρεγάτα «ΤAHYA MISR» και στην ελληνική φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» απ’ όπου και παρακολούθησαν αντικείμενα της κοινής ελληνοαιγυπτιακής αεροναυτικής άσκησης.

Από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazy, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Τα συγκεκριμένα γυμνάσια που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, ανοιχτά της Κάσου και γύρω από την Κάρπαθο φαίνεται ότι ενόχλησαν την Άγκυρα. Την προηγούμενη εβδομάδα τουρκικές υπηρεσίες εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ με την οποία υποστηρίζουν ότι η Κάσος είναι αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και κατέληγαν στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπονται ασκήσεις! Μάλιστα, σε μια προκλητική κίνηση, οι Τούρκοι αξιωματικοί ανέφεραν την Κάσο και με την τουρκική ονομασία που έχουν δώσει στο νησί -Τζομπάν- αφήνοντας υπαινιγμούς ότι μπορεί και να θεωρούν το νησί… γκρίζα ζώνη!

Η ελληνοαιγυπτιακή άσκηση «Μέδουσα» που περιλαμβάνει αεροναυτικά γυμνάσια τμημάτων των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Στο συγκεκριμένο παίγνιο οι Αιγύπτιοι έχουν στείλει την καινούρια γαλλική φρεγάτα «ΤAHYA MISR» δύο πυραυλακάτους, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κομάντος οι οποίοι συνασκούνται με Έλληνες ΟΥΚάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Στο παίγνιο ο ελληνικός στόλος συμμετέχει με το υποβρύχιο «Παπανικολής», τη φρεγάτα «Ναβαρίνον», μία πυραυλάκατο και αριθμό μαχητικών αεροσκαφών που επιχειρούν από την Κρήτη όπου έχουν επίσης μετασταθμεύσει και τα αιγυπτιακά F-16.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ