Οταν ο μεγαλύτερος ροκ-σταρ της χώρας είπε «αντίο»: 12 χρόνια χωρίς τον Βλάση Μπονάτσο | Photos

οταν-ο-μεγαλύτερος-ροκ-σταρ-της-χώρας-ε-295408

Στην Ελλάδα, το όνομα Βλάσης έχει συνδεθεί με ένα συγκεκριμένο άτομο. Τον αξέχαστο Βλάση Μπονάτσο. Εναν από τους πιο χαρισματικούς και δημιουργικούς καλλιτέχνες και σόουμαν, που έζησε 54 χρόνια γεμάτα επιτυχίες.

Ο χαρακτήρας του ήταν ασυμβίβαστος. Ηταν ένας πραγματικός ροκ-σταρ, στις μουσικές σκηνές, στα τηλεοπτικά πλατό, ή οπουδήποτε αλλού βρισκόταν. Η σαρωτική του προσωπικότητα που τον χαρακτήριζε σε όλη την διάρκεια της χειμαρρώδους ζωής του, ήταν ευχή και κατάρα μαζί. Του χάρισε μια ζωή γεμάτη δράση, που συνοδευόταν από την ατελείωτη αγάπη του κόσμου.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατο του, η απουσία του είναι ακόμα αισθητή, αφού κανείς δεν έχει μπορέσει να… αναστατώσει σε τέτοιο βαθμό τα τηλεοπτικά πάνελ, να βάλει φωτιά με στίχους, ατάκες και ερμηνείες αντίστοιχες με του Βλάση.

Η «εκρηκτική» του ζωή όμως τον πρόδωσε. Ο αξέχαστος σταρ, έχοντας πια γίνει θρυλική φιγούρα, απεβίωσε σε ηλικία μόλις 54 ετών. Στις 14 Οκτωβρίου 2004, μπήκε στο νοσοκομείο, ενώ τα ξημερώματα της επόμενης μέρας η Ελλάδα έχασε έναν από τους πιο… special καλλιτέχνες της.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα σε κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και διαδίκτυο. Ο ξαφνικός χαμός του Βλάση Μπονάτσου αποτέλεσε το κεντρικό θέμα των ημερών. Ο Βλάσης επί σειρά ετών δοκίμαζε τα όρια του, αρνούμενος να «μεγαλώσει». Το αντισυμβατικό αγόρι των Πελόμα Μποκιού (το πρώτο του συγκρότημα) με την βραχνή φωνή και το πονηρό βλέμμα, κουβάλησε την ίδια τρέλα στο κεφάλι του μέχρι και την τελευταία στιγμή. Εζησε όπως πραγματικά ήθελε. Ηταν αληθινός.

Είτε έπαιζε με τους Πελόμα Μποκιού, είτε πατούσε στο ίδιο σανίδι με φημισμένους ηθοποιούς, είτε βρισκόταν σε εκπομπές των μεγαλύτερων καναλιών, ο Βλάσης έβγαζε τον ίδιο χαρακτήρα. Είχε αυτόν τον αυθόρμητο, παρορμητικό χαρακτήρα, αυτήν την ατελείωτη ενέργεια, που τον έκανε να ξεχωρίσει.

Ο απόλυτος ροκ-σταρ της ελληνικής σκηνής, ολοκλήρωσε την ζωή του σε ηλικία 54 ετών, έχοντας κάνει θραύση. Συμμετείχε σε 6 δίσκους, παρουσίασε 5 τηλεοπτικές εκπομπές, έπαιξε σε παραπάνω από 15 ταινίες και σειρές, ενώ ανέβηκε στο σανίδι για δύο θεατρικές παραστάσεις.

 

aparadektoi

 

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να ζήσει, αποτέλεσε αρκετές φορές αφορμή για διάφορες αντιλογίες. Αξίζει κανείς να ζήσει στα άκρα για όσο αντέξει; Ή θα ήταν καλύτερο να προσαρμόζεται στην ηλικία του; Το σίγουρο είναι πως η ίδια η φύση του Μπονάτσου δεν θα του επέτρεπε να… χαλαρώσει.

Ήταν ένας αυθεντικός «live fast, die young» και δεν θα το άλλαζε για κανένα λόγο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook