Ομηρία Γαλλίδας: Η κατάθεση της 24χρονης συντρόφου του εθνοφύλακα γεννά ερωτηματικά

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Λαμίας από τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση ομηρίας μιας 40χρονης Γαλλίδας από τον πρώην εραστή της. Ακόμη πιο συγκλονισμένη είναι η 24χρονη κοπέλα η οποία είχε σχέση με τον 34χρονο εθνοφύλακα, ο οποίος κατηγορείται πλέον και από άλλες γυναίκες οι οποίες βρέθηκαν στη ζωή του κατά το παρελθόν.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη μετά την κατάθεσή της στην αστυνομία, ανέφερε πως ουδέποτε είχε αντιληφθεί την παρουσία άλλης γυναίκας στο σπίτι, ενώ δεν γνώριζε καμία από τις άλλες δυο γυναίκες που κατέθεσαν εναντίον του 34χρονου. Σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αστυνομία, ο σύντροφός της της φερόταν πάρα πολύ καλά και μάλιστα την είχε στηρίξει πολύ σε δύσκολες προσωπικές της στιγμές και συγκεκριμένα όταν έφυγε η μητέρα της από τη ζωή, πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 24χρονη κοπέλα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, κατέθεσε στην αστυνομία ότι η Γαλλίδα ήρθε ως φιλοξενούμενη κι ότι θα έμενε μερικές ημέρες στο σπίτι του 34χρονου προκειμένου να ξεκαθαρίσει μαζί του κάποια προσωπικά ζητήματα κι ότι θα έφευγε. Τότε η 24χρονη κοπέλα ενοχλήθηκε από την παρουσία της Γαλλίδας και τη δεύτερη μέρα έφυγε από το σπίτι ενώ ξαναγύρισε την επόμενη μέρα. Η 24χρονη δεν αντιλήφθηκε καμία αρπαγή και πίστευε ότι η 40χρονη Γαλλίδα καθόταν με τη θέλησή της στο σπίτι.

Δεν την άκουσε ποτέ να φωνάζει, να ζητάει βοήθεια, ούτε να χτυπάει την πόρτα. Η 40χρονη γυναίκα είχε το κινητό μαζί της, είχε πρόσβαση στο δρόμο από παράθυρο το οποίο δεν ήταν κλειδωμένο και υπήρχε κλειδί του δωματίου.

Η συνήγορος της 24χρονης κ. Ελευθερία Ψύλλου μίλησε στο protothema.gr

«Η κοπέλα δεν είχε καμία σχέση με όλα όσα καταγγέλλονται. Ούτε γνώριζε ότι υπάρχει πρόσωπο το οποίο κινδυνεύει και το οποίο είναι περιορισμένο και δεν μπορεί να φύγει. Όχι απλά δεν γνώριζε, αλλά δεν υπήρχε πρόσωπο που δεν μπορούσε να διαφύγει από το σπίτι. Η 24χρονη κοπέλα διαψεύδει ουσιαστικά την καταγγελία της Γαλλίδας και δεν αντιλήφθηκε να υπάρχει πρόσωπο το οποίου να κινδυνεύει η ζωή του ή να έχει στερηθεί την προσωπική του ελευθερία» λέει η κ.Ελευθερία Ψύλλου.

Ωστόσο, το βράδυ της Δευτέρας, δυο ακόμη γυναίκες από τη Λαμία, μίλησαν για τα όσα τρομακτικά βίωσαν στα χέρια του 34χρονου. Η μία εξ αυτών τον κατηγόρησε ευθέως για βιασμό, καθώς όταν αντιλήφθηκε τα περίεργα γούστα του θέλησε να διακόψει, ωστόσο ο 34χρονος την έδεσε και τη βίασε. Η δεύτερη φέρεται να εκβιαζόταν κιόλας από τον κατηγορούμενο για 12 σχεδόν χρόνια.

Την απειλούσε εκτός των άλλων με διαπόμπευση και είχε καταφέρει να την έχει σαν «παιχνίδι» για πάνω από μία δεκαετία. Στην κατάθεσή της φέρεται να έχει καταγγείλει φοβερά πράγματα ακόμη και ότι την είχε κλείσει στο πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου του σε μια συνάντησή τους, όπου ήθελε να τον παρακαλέσει να σταματήσουν.

Την Παρασκευή η απολογία του

Παράλληλα, νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε σήμερα 34χρονος εθνοφρουρός, ο οποίος πέρασε για δεύτερη φορά τα σκαλιά του Δικαστικού μεγάρου ζήτησε εκ νέου προθεσμία αφού του ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη με τα νέα δεδομένα. Έτσι η απολογία του μετατέθηκε για την Παρασκευή το μεσημέρι.

Αντίθετα η 24χρονη λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι μετά την απολογία της στην ανακρίτρια, αφέθηκε ελεύθερη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η νεαρή πρόκειται για ένα ακόμη «θύμα» του 34χρονου καθώς το παρελθόν της αλλά και ο χαρακτήρας της δεν επιτρέπει σκέψεις ότι συναίνεσε σε τέτοια ακραία παιχνίδια με τη θέλησή της. Δήλωσε πάντως άγνοια αν ο σύντροφός της προέβη σε άσχημες πράξεις σε βάρος της «φιλοξενούμενής» του.

Τα στοιχεία της δικογραφίας που εμπλέκουν το 34χρονο Λαμιώτη και την 24χρονη με την οποία συζούσε, δεν συνηγορούν σε μια απλή περίπτωση αρπαγής ή… προχωρημένων ερωτικών επαφών, αλλά σε μία εξακολουθητική κακουργηματική συμπεριφορά από μέρους τουλάχιστον του άνδρα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη με την άφιξη της 40χρονης Γαλλίδας στη Λαμία και συγκεκριμένα στο Σταθμό Λιανοκλαδίου από όπου την παρέλαβε ο 34χρονος.

Στην αρχή τίποτα δε μαρτυρούσε τη φρίκη που θα ακολουθούσε. Από τη στιγμή όμως που τηλεφώνησε στους δικούς της ότι έφθασε καλά, άρχισαν τα δύσκολα, καθώς ο 34χρονος φέρεται να την έδεσε και να την οδήγησε σε ένα δωμάτιο όπου της υπέδειξε ότι θα είναι η φυλακή της. Το μαρτύριο της κράτησε συνολικά 2,5 μέρες έως ότου κάνουν την εμφάνισή τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας μετά από σήμα της Interpol και ενώ η 40χρονη είχε κατορθώσει να επικοινωνήσει με τους δικούς της μέσω του κινητού της τηλεφώνου.

Ανάμεσα σε όσες βρισιές ή απειλές έχει καταθέσει είναι η επιθυμία του 34χρονου να την μεταμορφώσει σε σκλάβα του, η οποία ήταν η μόνη διέξοδος για να την αφήσει και πάλι ελεύθερη!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, οι δυο τους είχαν γνωριστεί πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και το 2016 η Γαλλίδα τον είχε ξαναεπισκεφθεί στο σπίτι του στη Λαμία. Τότε όμως όλα ήταν καλά και έμοιαζαν σαν ευτυχισμένο ζευγάρι που έψαχνε λύσεις για να είναι μαζί.

Και τότε ο 34χρονος είχε εκδηλώσει περίεργα γούστα με δέσιμο των χεριών, αλλά όχι στην ερωτική πράξη και δεν την είχε ανησυχήσει. Συνέχισαν να έχουν επαφές μέσω διαδικτύου και να είναι ουσιαστικά σα ζευγάρι και τίποτα σύμφωνα με την 40χρονη δεν προδίκαζε τέτοια συμπεριφορά.

Πηγή:protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ