Οι “Your Hand in Mine” στο στούντιο Όξω Νου

Your Hand in MineΟι Your Hand in Mine είναι δύο πολυτάλαντοι μουσικοί και φίλοι από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα βρίσκονται στα Χανιά για μία συναυλία την Παρασκευή 17 Μαϊου στο στούντιο Όξω Νου, στα Ταμπακαριά.

Η ώρα έναρξης είναι στις 21.30 και η είσοδος 6 ευρώ.

Οι Your Hand in Mine είναι ο Μάνος Μυλωνάκης : πιάνο (Wurlitzer), ακορντεόν, melodica, toy πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο, ακουστική κιθάρα, βιολί (stroh) , Persephone , programming και ο Γιώργος Παπαδόπουλος : μαντολίνο, ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, glockenspiel, συνθεσάιζερ, τρομπέτα ντραμς και φωνές .

Το project ξεπήδησε κάπου στα τέλη του 2006 από την παρέα των Shortcat (post-rock/thessaloniki), δίνοντας στα μέλη του την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους για τα ακουστικά όργανα, την νορμανδική folk και τους πλανόδιους μουσικούς. Με μια συλλογή από παιδικά, αυτοσχέδια όργανα και συσκευές (που συνεχώς μεγαλώνει) οι Your Hand in Mine, χρησιμοποιούν τεχνικές live-looping και ενεργούν ως ντουέτο, παρουσιάζοντας μια νέο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου.

ΦΩΤΟΎστερα από μεγάλη τους ανυπομονησία, τον Ιανουάριο του 2007, κυκλοφορούν σε 100 χειροποίητα αντίτυπα τις 4 πρώτες ηχογραφήσεις τους, σε μορφή cd. Το ομώνυμο ‘your hand in mine EP’, έχοντας αφετηρίες στη σύγχρονη δυτικοευρωπαική folk αλλά και στον πειραματισμό, επισφραγίζει την ταυτότητα και την αισθητική του group.

Το καλοκαίρι του 2007, έπειτα από ανάθεση από τις «Μέρες Ανεξαρτησίας» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για τo βουβό αριστούργημα του Mikio Naruse “Every Night Dreams” (1933). Η ζωντανή παρουσίαση του soundtrack έγινε με ταυτόχρονη προβολή της ταινίας στο 48o Φεστιβάλ, ενώ τον Μάιο του 2008, την κυκλοφορία του ανέλαβε η Πατρινή ανεξάρτητη Inner Ear.
Οι Your Hand in Mine εμπλουτίζουν την ορχήστρα τους με νέα ηχοχρώματα και την άνοιξη του 2011 επανέρχονται με μια νέα δουλειά. Εννέα ηχητικά διηγήματα, εννέα μικρές αυτοτελείς ιστορίες ειπωμένες σε έναν ιδεατό κήπο μετουσιώνονται σε νότες, συνθέτοντας το δεύτερο album τους, με τίτλο «The Garden Novels». Το εν λόγω άλμπουμ κυκλοφορεί από το Σεπτέμβριο του 2011 σε cd και βινύλιο από την Inner Ear .

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ